Tång är ting när det kniper!

Likt tussilago dök White Lady och Mini upp på vårkanten!

Torsdag 28 mars. Våren går framåt och en från början mulen dag sprack upp så att solen kunde lysa med sitt ansikte på eftermiddagen och värma med sina härliga strålar. Ljust är det nu om kvällarna så lyset behöver inte vara tänt på väg till träningen. Under dessa fina omständigheter rullade Elitaren iväg till Saxtorp och Fotbollsgolfens parkering. På plats där var två stycken som ramlat ur garderoben såhär på vårkanten: White Lady och Mini. Ingen av dem har synts till sedan det började bli mörkt i höstas. Men nu dök de upp lite tussilago i vägkanten! Strax rullade det in en vit Volvo med en MTB på hållaren där bak. Det var Mattias som även han funnit vägen ut i vårljuset från garderobens mörker. Strax därefter så kom en riktig trotjänare, Bokis. Mannen som trotsar väder, mörker och allt annat för att komma till träningarna. Detta trots 85 år fyllda! 1934 är en benhård årgång!

Efter lite snack och att Mattias fått skruvat på sig skorna med en tång (ja vad gör man inte när det kniper) så var klockan någon minut över sex. Bokis och Elitaren rullade ut på en sedvanlig torsdagsrunda på cerise slingan i Saxtorpsskogen medan de andra tre tog en annan runda. Det märks att det går mot ljusare tider. Farten ökar lite från gång till gång. Bokis blir också piggare och piggare. Han är bättre i form nu än han varit på flera år. Några nya ledningar runt hjärtat och träning på det gör att han nu ligger som en plåsterlapp bakom även om man trampar på aldrig så mycket, gubbaj-v-l;-).

Rundan avverkades utan några incidenter. Ja förutom att Elitaren fick en liten björkkvist som fastnade i bakhjulet. Men ett kort stopp så var den borta och man kunde fortsätta till slingans slut. Där blev det var sin välförtjänt Elitkaka innan man rullade hemåt.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Då är det sommartid och vi ska ställa fram klockan. Alltså tappar vi en timmes sömn om vi går och lägger oss samma tid som vanligt. Men det är ju som Vättern, valfritt… Dock är det dags att plocka fram racern. Nu börjar temperaturen komma upp och en landsvägsrunda i vårsolen skulle sitta som en smäck!

Mattias snörade skorana med tång!
Bokis kalasar på Elitkaka och sträcker ut lårmusklerna.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + två =