Mordförsök med släp MTC135!

Ovanligt gott om träningssugna vid dagens samling!

Söndag 31 mars. Så var det sommartid. Dags att plocka fram racern och öppna upp landsvägssäsongen. Jodå, titanspringaren var i god form. Under lördagseftermiddagen hade den fått en omgång med kärlek och olja. Så det var bara till att rulla iväg till Saxtorp och samlingen där. Och se, ännu fler hade lockats ut i vårvädret. Bosse Bus, Mikael Baggesen, Bokis och Kicken på racers. Lefty, White Lady, Mini, Johnny va Geöur du, Lövis, Kamonstret med dotter på MTB. Vinden pep i ordentligt. Säkerligen kuling och ”kul styving” i byarna. MTB:arna undrade om inte landsvägsgänget hade valt fel cyklar denna dag. Det var ju betydligt mer lä i skogen än på landsväg. Men kvintetten på landsvägscyklarna tillhör inte de ömhudade. En kraftig motvind ger ju bara mer träning och styrka i benen!

När landsvägsgänget rullade ut på asfalten mot vinden så smög de andra sig så sakteliga ut i den läande skogen. Bosse Bus, mannen med pistongbenen, manades att gå fram och dra i motvinden så de andra fyra kunde ligga på rulle. Upp mot rondellen vid Saxtorps kyrka där Mr Bus svängde höger mot Dösjebro. Elitaren missade inte tillfället utan gick direkt fram och drog, i medvinden… I Dösjan så dags att svänga vänster mot Annelöv och där skcka fram Bosse Bus igen. Jodå, den taktiken fungerade. Så mot Trää och vidare mot Billeberga. Strax innan framme där blev man omkörda av ett argt tutande ekipage med släp som dessutom försökte preja alla fem av vägen. Med bara några ynka centimeters marginal så klarade sig alla med blotta förskräckelsen. Vad idioten i bilen antagligen inte fattade var att han körde om på lovartsidan. Då läar ekipaget när det kör om och då sugs cyklisterna automtiskt ut mot vägens mitt och dåren i bilen. Släpet har registreringsnummer MTC135 och tillhör Gröna Gården i Tullstorp. Berätta gärna för dem om att deras släp användes som ett mordredskap strax utanför Billeberga vid 10.30-11.00draget idag 31 mars. Detta så att de kan ta vederbörande i upptuktelse och gärna meddela vem det var så att polisanmälan kan lämnas in fullständigt ifylld!
När hjärtan hade svalts igen och pulsen gåt ner lite så kunde man fortsätta genom Billeberga och vidare mot Heden och Sireköpinge. Här kom Spaghetti-Håkan mötande tillsammanss med en annan. Där hade det varit läge att reklamera Elitarens vattenflaska från Cyelcity. När han skulle ta fösrta klungen så sprack flaskan och började läcka ut vattnet. Om tur var fanns det ytterligare en flaska med på cykeln. Vinden var som att cykla mot en vägg farten låg sisådär på en femton knyck, ibland något lite mer. Inte något världsrekord på snitthastigheten. Ja inte uppåt alltså… Vid korset i Sireköpinge så stannade man för en Elitkakspaus vid den porlande bäcken. Det var gott att få lite energi i kroppen så man kunde fortsätta dunka motvind mot Tågarp. Ja Baggesen han svängde höger för att ta sig hemåt vilket blir Panelkungens gamla domäner, Teckomatorp. I Tågarp så visade sig snitthastigheten vara 19,9 km/h. Visst var det motigt. Men nu kunde man börja ana medvinden som man skulle få vid Härslöv när man svängde mot Vadensjö. Så skönt när inte vinden dånar i öronen och benen går så mycket lättare runt i pedalvarvet. Medvind är da shit!

Från Vadensjö är det en låg skön utförsåkning ner mot Örja/Landskrona. Innan där så vek Kicken och Bosse Bus av. De båda bor i norra delen av Landskrona. Detta medan Bokis och Elitaren oförtrutet trampade vidare. In på cykelbanorna. Men Landskrona, ni är lika tröstlösa som alltid på våren. Cykelbanorna sopas inte förrän närmre midsommar. Att cykla på cykelbanor som bitvis liknade mer grusväg än asfalterad cykelbana är inte något som lockar cyklister. Dels är det lätt att få punktering på vassa småstenar och sedan är det även lätt att får sladd och vurpa för att man inte får ordentligt fäste med däcken. Snälla Landskrona, sopa cykelbanorna om ni menar allvar med att ni vill att man skall cykla på dem. Petter Ehring, har du inte kontakter där i kommunen och kan berätta för dem?

Bosse Bus dunkar på i motvinden.
Ja, Spaghetti-Håkan. Det är reklamation på denna flaska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 3 =