Bonnevilles återkomst!

Här ser vi Bonneville till höger i bild och sedan de båda röda och granna herarrna Bokis & Kicken till höger vid samlingen i Saxtorp.

Torsdag 15 oktober. Yes, nu börjar det bli svalt på allvar. Långa brallor och  tjockare jacka var det dags att rota fram. Glädjande nog så var det inte sådant väder som de hade på Giro d’Italia idag med hällregn och ordentligt blåsigt. Stilla och soligt i Skåne, men kvicksilvret hade svårt att nå upp på tio grader. Bokis ringde och berättade att han låg lite efter i schemat och skulle komma direkt till Saxtorp. Men Bonneville dök upp utanför Elitaren precis när han var på väg. Dock var det problem att klicka i pedalerna. Men efter några idoga försök så gick det upp en talgdank för Elitaren. Han hade satt på sig landsvägsskorna och de passar ju definitivt inte på MTB’ns pedaler… Ett snabbt byte till skorna med SPD och då gick det som smort att klicka i. Så var det till att rulla iväg mot Saxtorp via stigar och småvägar. Vid Paintballanläggningen så kom det ett rådjur farande i en hiskelig fart. Hade den månne bråttom till nattlegan? I Saxtorp så stod det två röd och granna herrar väntande. Det var Bokis & Kicken.
När klockan var aderton slagen så rullade man ut på slingan i Saxtorpsskogen. Nu var det bara någon minut till att solen gått ner och det började skymma. Men än ett tag så fans det lite ljus kvar så man kunde klara sig utan att tända belysningen på cyklar och hjälmar. Allt rullade på, torra fina stigar om än bemängda med en massa rötter. Så skumpigt är det. Men som Elitaren sa; det är bra för peristaltiken (tarmrörelserna). I lagom gubbatakt rullade man runt. Inga större skandaler eller händelser. Ett par harar råkade man på ja och så förstås herr Ulmestig som precis var på väg ut i sin BMW när kvartetten passerade.
Som vanligt så avslutades rundan med en Elitkaka och lite ljug. Sedan var det till att rulla hemåt. Kicken mot Landskrona, Bokis mot Fotbollsgolfen där han hade bilen och så de båda andra herrarna mot Hänkelstorp. Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Vid avslutningen/Elitkakspausen så var det beckmörkt och Kicken demonstrerar hur han hugger ved?
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + sex =