Cykofånarna spännande vottagna!

Kicken, Boneville och Bokis vid samlingen.

Torsdag 22 oktober. Hej hopp. Så var det plötsligt lite varmare igen. Nästan femton grader varmt när det var dags att rulla till Saxtorp, skönt. Bokis hade förvarnat om att om han inte var i tid så skulle han köra direkt till Saxtorp. Helt riktigt när Elitaren rullade ut på parkeringen vid Fotbollsgolfen så stod han där och meckade med lyset. Någon minut senare så rullade Bonneville in, följd av Kicken. Ögonen gick fortfarande runt i huvudet på Kicken. Han hade problem med ett flygplan från Kustbevakningen som hade cirkulerat över Landskrona och Öresund under eftermiddagen. Men nu fick han släppa de funderingarna och istället försöka hitta rätt på stigarna i Saxtorpsskogen.
När klockan var några minuter över sex så rullade man ut på stigarna. Det hade inte anslutit sig några fler. Med tända ljus rullade man ut på cerise slingan. Nu börjar björklöven falla så smått. Det ligger på sina ställen ett gult lager löv över marken. Då gäller det att ha bra syn och god fantasi för att se vart stigen går. Bitvis är det marigt. Så är det alltid i början på hösten. Men när alla löv har fallit och man sedan har rullat runt några gånger på regniga stigar, och löven blivit nertryckta i gyttjan, så blir det lättare igen att se vart stigen går. Så någon gång i slutet av november eller så är livet lättare med att finna vägen.

Det var väldigt tomt och öde i skogen denna kväll. De enda kottarna man såg var de som fallit från tallarna. Inte en levande kotte alltså. Som vanligt var rötterna lite hala. Det gäller att ha koll på vart man kör. Rötter som ligger tvärs är inte så farliga. Skumpigt, men inte mer än så. De rötter däremot som löper på snedden över stigen kan få för sig att skicka framhjulet i en helt annan riktning än dit cyklisten menat. Några sådana småincidenter blev det, men inget allvarligt. Varvet avverkades och avslutades i traditionsenligt stil med Elitkakspaus innan hemfärd. Det blev lite snack om cykelbelysningar, batterier och vilken spänning de hade. Batteripackarna innehåller fyra AA-batterier och säger att det är 5,2 Volt. Fyra gånger 1,3 Volt alltså. Det låter väl rimligt?
Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Blir det bra väder kör vi racer annars MTB. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Elitkakspaus med en begynnande spänningsdiskussion.
Här är pannorna lagda i de djupaste vecken över vilken spänning som driver cykellysena.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 5 =