Sötchock & vrångböle på samma runda!

Anna var på plats när Bokis & Elitaren kom till Fotbollsgolfen. Den alerte tittaren ser något unikt på bilden… Kicken som är i rörelse…

Söndag 25 oktober. Ja, nu är alldeles strax även oktober avverkad även om det inte syns på träden. Även om löven skiftar i gult och rött så är det fortfarande ovanligt många löv kvar. Svaret på varför är väl att det fortfarande intet varit någon mer seriös köldknäpp. Temperaturen på 13-14 grader. Egentligen helt ok att cykla racer. Men sunnanvinden skulle bli ordentligt frisk idag så valet föll på MTB. Bokis kom rullande punktligt som vanligt. Lagom till han hade hängt av MTB’n och fått på hjälmen så var även Elitaren klar för avfärd. Det var ju nästan så att man skulle kunna tro att det var en tanke bakom det hela… Så iväg till Saxtorp där Anna stod och väntade. Strax rullade även Kicken in.
När klockan var tio slagen så var det dags att rulla iväg. Elitaren föreslog ”lilla varvet” i Saxtorpsskogen innan man rullade över till Järavallen. Anna tyckte att det var lite trögt med ”lilla varvet” i gubbatempo så hon pep direkt till Järavallen. Efter lilla varvet så rullade gubbarna planenligt över tull Järavallen via Välandalen, som delvis var uppbökad av grisar. Det måste vara ”spännande” att vara villaägare i dessa trakter nuförtiden. Grisarna kan dra fram som jordfräsar i både skogs- såväl som tomtmark… Det var många som var ute och luftade sig idag. Ovanligt många. Det är väl en kombination av Covid-19 och ”Pantofflalovet” kantänka.

En kort paus vid starten på slingan. Sedan dök man ut spänt nyfikna på hur dyngigt det skulle vara. Järavallen har en förmåga att bli kletig, dyngig och lerig när det regnat. Dess bättre så var det inte alls så farligt. Lite grand i början men sedan var det inte speciellt kletigt. Varvet avverkades utan några missöden eller incidenter. Tillbaka igen vid starten så hivades Elitkakorna fram och bjöds runt. Då kom Anna cyklande. Hon hade då avverkat två varv på banan. Efter uppäten Elitkaka så var det dags att ge sig ut på tredje varvet, otroligt!
Gubbarna däremot var nöjda med ett varv så de rullade hemåt. Lite gulligt var det på stigen mot bron över motorvägen. En liten flicka på en gåscykel kom mötande, körde ut till kanten vinkade och ropade hej-hej med ett stort leende. Sötchock så gulligt! Lite senare så råkade man på motsatsen. Efter att ha tagit sig över till Ålstorp via stigen genom mossen och var på väg tillbaka till Hänkelstorp. När man cyklade uppför en av Lupinvägens tvärgator så kom en familj gående. Mannen med barnvagn mitt i gatan. Cyklisterna drog sig till vänster och då följde mannen med barnvagnen efter för att minska utrymmet för de båda cyklande. Hej-hej hälsade de båda cyklisterna vänligt. Mannen med barnvagnen stirrade bara stint rakt fram och fortsatte att minska utrymmet för cyklisterna att passera. Vad är det för fel på vissa? Kan man inte vara vänliga, ta hänsyn, samarbeta och underlätta för varandra…?
Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Ännu en unik bild, Kicken på väg upp från Dödsstupet tätt följd av Bokis.
Lagom till Elitkakspausen kom Anna rullande efter att ha avverkat två varv!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × ett =