Mörkrets riddare vilse!

Barben, Bonneville och Kicken var på plats när Bokis och Elitaren anlände till Saxtorp.

Torsdag 29 oktober. Tänka sig, oktober månads sista träning. Nästa träning så skriver vi november i almanackan. Inte mycket mer än två månader till nyårsafton. Time flies, som man säger. Nu var det också första kvällsträningen med vintertid denna säsong. Mörkt från start alltså. Tända ljusen direkt vid avfärd och rulla iväg. Bokis kom så punktligt att man som vanligt kunde ställa klockan efter honom. Så iväg till Saxtorp via stigar och småvägar. I Saxtorp så stod det trenne träningssugna och väntade. Kicken, Bonneville och så Barben, en ny förmåga. Som vanligt lite småprat fram tills att klockan var aderton slagen. Då rullade man ut på cerise slingan i Saxtorpsskogen. Det har ju regnat mycket i oktober. 86 mm har Elitaren uppmätt hittills. Så lite blött och kletigt är det allt. Men man har varit med om värre.
Elitaren tog ledningen och visade vägen i beckmörkret. Det gick sådär. Efter att ”loopen” var avklarad så var det något som gick fel. Helt plötsligt var man inne på finalsträckan vid Bosse Bus straffrunda. Ajamenvaf-n… Det var till att kast om cyklarna i 180 grader och försöka hitta tillbaka. Det gick sådär det med. Man trampade på och efter en stund så kom man ut på slingan igen där man svänger ner från Kaninstigen och sätter kosan mot den lilla ”crossbanan”. Nu var det till att sätta tummen i spåret för att inte tappa bort sig igen. Efter en stund gick Barben upp och tog ledningen med Elitaren bakom sig. Därefter kom Bonneville, Kicken och Bokis. Kicken upptäckte att Bonneville hade tappat sin bakskärm. Där blev det stopp och så fick han hålla på att fippla med skärmen och till sist fick han den att sitta. En stund i alla fall. Än en gång så ramlade skärmeländet av. Då fick den åka med i bakfickan sista biten fram till Elitkakspausen. Då kunde han i lugn och ro och med hjälp av lite extra ljus få fast eländet igen.
Fyllda med ny energi så rullade man vidare hemåt. Kicken tog höger så fort man kom ut på Stora Byvägen. Barben tog vänster i korsningen där de övriga tre tog höger för att smyga sig över mot travbanan via Svanabacken och vidare till Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. MTB då är vi alltså framme i november så racercyklarna får vila sig fram till i vår. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Bonneville säger några väl valda ord till sin bakskärm…
Sedär, med lite extra ljus så kom till sist skärmeländet på igen!
Här ser vi kvällens runda till vänster och till höger hur den skulle ha varit. Shit happens…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 + nitton =