Basthud och evigt mörker!

En yster Kicken mötte upp i Saxtorp

Torsdag 13 februari. Så skönt att busvädret gjorde lite uppehåll. Det har varit soligt hela dagen och hackspettens glada trumvirvlar kunde höras. Visst är det vår i luften. Vår är betydligt trevligare än den usla Skånska vintern. Är det något som kan få folk att emigrera så är det just Skånsk vinter. Men idag var det som sagt vår i luften. Bokis var lite krasslig så han stannade hemma i stugvärmen för att kurera sig. Men Kicken mötte upp Elitaren i Saxtorp för att ta en gemensam runda i skogen.

Precis när man skulle rulla iväg så slocknade Kickens lyse. Batteriet var fulladdat men det kom inte en gnutta ljus ur lampan. Det verkar som att Kicken har lika stort handlag med cykellyset som med julbelysningen. Det eviga mörkret blir inviterat… Som tur var så hade han en annan lampa också och den fungerade klanderfritt. Lyse är fortfarande ett måste fast det blir inte riktigt mört förrän bortåt sex-draget. Skönt att dagarna blir längre.

Ut på cerise slingan i Saxtorp. Det är fortfarande kletigt på sina ställen. Men det har ju också regnat mycket de senaste veckorna. Lite slirande här och var men inga incidenter förutom att Kicken fick stopp vid den lilla crossbanan för att hans bakhjul inte fick grepp. Ett halvt tramptag med ett slirande bakhjul är tillräckligt för att det blir just stopp. Men han kom igår direkt igen. Sedan avverkades resten av slingan i ett svep. Som brukligt är avslutade man med Elitkaka innan kosan vändes hemåt. Kicken mot Landskrona och Elitaren mot Hänkelstorp.

Mellan Vildsvinsvägen och Skönadal så sprang en råbock över stigen. En råbock med basthud. Undras om det var samma råbock som trippade förbi Elitarens postlåda i måndags morse?
Nästa träning på söndag i Saxtorp kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Kicken bugar artigt för Elitkakan?
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 9 =