Spurtnisse körde sakta och orsakade vurpa!

Här anländer Bosse Bus till träningen.

Söndag 16 februari. Jaha, då har mer än halva februari avverkats. Söndag och dags att cykla. Media hamrar ut allt möjligt om monsterväder och mördarstorm och en massa andra läskiga epitet. Men en vis person går in och kollar på dmi.dk. Här kan man själv göra sig en uppfattning om hur vädret ska bli. Visst ska det blåsa kuling, men så mycket mer än så såg det inte ut att bli. Ingen monster- eller mördarstorm i sikte alltså. Regent verkade heller inte bli så mycket av.

Bokis som varit krasslig och inte cyklade i torsdags kom punktligt. Ja, han var inte riktigt i form ännu, men han kände att han behövde trampa lite. Ja då tar vi en lugn runda, sa Elitaren. Så rullade de båda iväg till Saxtorp och mötesplatsen där. Det var en kvart kvar till 10.00 så man tog en liten runda runt i dungen där. Lagom till man var tillbaka igen så kom Kicken vinglande och strax där efter även Bosse Bus.

När klockan var några minuter över tio och inga fler hade dykt upp så rullade kvartetten ut i skogen för att ta en runda runt cerise slingan. Konstigt nog var det ovanligt många ute i skogen. Hundrastning i majoritet. Men när det blåser mycket och man hotar med regn så brukar skogen ligga öde. Men så inte idag alltså.

I lugn, lagom gubbatakt rullade man runt. Ja lugnt gick det ända till ”spurtbacken”. Där vaknade Kicken ur sin dvala och trampade på av bar fullkornsråg eller om det var hel-vete… Han törnade till Elitaren när han passerade. Men lyckligtvis så kunde Elitaren behålla balansen och fortsätta uppför backen. Sedan släppte Kicken sin spurt och föll tillbaka för att inta sin position i klungan igen. Så avverkades resten av slingan i lugn takt. Ja den spurtglade Kicken tog det till och med så lugnt vid sista chikanen att Bokis som låg sist i klungan inte kunde hålla styrfart ens utan gick i backen. En pinne i läppen gjorde att blodvite uppstod. Men turigt nog inget allvarligt.

Som vanligt avrundande man rundan med en Elitkaka innan man rullade hemåt. Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling som vanligt i Saxtorp vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Bokis anländer till Elitkakspausen med blödande överläpp efter vurpa.
Här musmas det ”kaugor”!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 2 =