Ensam i mörkret!

Det var förhållandevis tomt på cykelintresserade vid mötesplatsen, Fotbollsgolfen.

Torsdag 20 februari. Är det syndafloden som är på gång? Efter en månads torka i somras så har det sedan i höstas regnat ordentligt. Denna dagen  var inte något undantag. Men en kik på DMI’s radarbild gav hopp. När det började närma sig träningsdags så såg det ut som om regnet dragit över. Telefonen plingade till. Det var Bokis som meddelade att han stannade hemma idag. Han var inte riktigt kry från sin förkylning så han valde att stanna hemma och satsa på söndagens träning istället. Kicken meddelade att han hade dragit till ett översvämmat Bohuslän och njöt av den 17 meter per sekund vind som det bjöds där. Sicka ena nånna nånna, tänkte Elitaren och svidade om. En näve Elitkakor trycktes ner i ryggfickan innan avfärden mot Saxtorp.

DMI är pålitliga. Inte en regndroppe på hela vägen till Saxtorp. En liten väntan där tills klockan blivit någon minut övar sex och fortfarande inte någon träningskompis. Ja, tänk vad de missar. Det var uppehåll och hög luft. Vinden märks ju inte av i skogen. Visst var det lite kletigt på marken, men vad gör det när man kör MTB. Det finns ju till och med en MTB-klubb som heter just: Mera lera!

Ut på cerise slingan och rulla runt varvet. Detta gick helt utan incidenter. Men det hade kunnat bli incidenter. De svartklädda fotgängarna som går omkring och tro att de syns. Bara för att de klart och tydligt ser dem som kör med tända ljus så tro man tydligen att man syns lika bra själv, men icke. Guldstjärna till dem som går med reflexvästar. De syns jättebra på långt håll. Enda godtagbara skälet till att inte bära reflexväst är om man anmält sig till donationsregistret och är otålig att genomföra sin donation!
Och regnet då. Ja, på hemvägen kom det någon ynka droppe. Men inte något som spelade roll. Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Elitaren fick ensam kalasa på Elitkaka och ljuga för sig själv.
Trots det var kletigt så blev inte cykeln så fruktansvärt smutsig.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + femton =