Tärningen var kastad, för sent att ångra sig!

Baggesen lastar ur Bergamonten från Audins bagagelucka.

Söndag 23 februari. Som tur var så hade den ohemula vinden avtagit ordentligt till morgonen. Under natten hade den rivit och slitit i huset så att knakade och gnisslade i trävirket. Bokis ringde och berättade att han fått förhinder. Han var väldigt cykelsugen men ibland är det andra saker som får bestämma. Elitaren fick rulla ensam till mötesplatsen i Saxtorp. Där stod Kicken och väntade. Lite långre bort stod Baggesens röda Audi ur vilken han kröp ur så småningom när han slutat använda bilen som telefonkiosk. Den ljusblå, fulldämpade Bergamonten lyftes ur bakluckan och framhjulet monterades. Så var man färdiga att rulla ut i skogen. Men lite skeptisk var Baggesen när han tittade på de båda andras cyklar. Kickens var lite småskitig medan Elitarens var ganska ordentligt nermögad. Hans egen så däremot ut som m den kom direkt ur katalogen…
Man väntade en stund till. Kanske Bosse Bus skull vågat sig från sofflocket för att ta en runda. Men icke. Så när klockan var några minuter över tio så rullade man ut på cerise slingan. Järavallen var knappast aktuell efter allt regn under gårdagen. Även i Saxtorpsskogen var det ganska kletigt och då kunde man ganska lätt förutspå hu kletigt det skulle vara på Järavallen. Varvet avverkades utan några större intermezzo. Baggesen fick ett stopp uppför lilla ”crossbanan”, annars inte något.

Efter fullbordat varv så vad det dags för Elitkakorna. Dessa hivades fram och bjöds runt.  Mumsande på kakan berättade sedan Baggesen om sin nybeställda Orbea och hur den skulle lackas. Det var så fräckt och utstickande att han redan hade ångrat sig. Men ordern var lagd, tärningen kastad, eller hur man nu ska uttrycka det.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Här pekade det och demonstrerades hur Orbean skulle lackeras.
Dagens runda,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − 10 =