Alibit försvann och ögonen gick i kors!

Anna stod och väntade vid samlingen i Saxtorp.

Söndag 2 februari. Som tur var så hade vinden lagt sig från i natt. Elitaren hade vaknat av att det tjöt i träden. På nyheterna under morgonen så berättade mannen med läderveken att man hade uppmätt över tjugo sekundmeter i Skåne. Men nu var det som sagt betydligt lugnare. Klart väder och en lysande sol. Kan det bli så mycket bättre såhär års? Förhoppningsvis så hade vinden torkat upp lite i spåren. Som vanligt gick det att ställa klockan efter Bokis. Så var det för Bokis och Elitaren att rulla iväg mot Saxtorp. Det var lite kyligt. Temperaturen hade fallit några grader.

I Svanabacken så kom Kicken mötande. Vid samlingen så stod Anna redo med sin civila cykel. Han har ännu inte fått sin MTB från verkstaden. Så fortsatte det att rulla in träningssugna: Lövis, Tony, Baggesen, Bosse Bus. Oj, oj, oj, kul att folk börjar vakna och komma ur idet!

Efter en stunds ljug så rullade man iväg. Bosse Bus först som hare för att hålla tempot. Anna, som inte hade MTB, körde en egen runda på vägarna Direkt gick visaren upp på rött. Bosse Bus hade värmt upp bra under sin cykling från Landskrona. Dessutom är han försedd med VM-ben. Så för Bokis och Elitaren som hamnade sist i septettklungan blev det jobbigt.  Dels var det högt tempo direkt från start innan gubbarna fått upp arbetstemperaturen och dels så låg man sist i klungan där gummibandseffekten gör det extra ryckigt och jobbigt. Efter ett tag började det bli väl jobbigt, tyckte Elitaren så för att få alibi för att släppa så kollade han med Bokis om de skulle släppa klungan och ta ett annat tempo. Nej, svarade Bokis och fortsatte; Vi hänger på så länge vi orkar. Där försvann det lilla alibit så det var bara till att trampa på och låta ögonen gå i kors…

Varvet avverkades utan några incidenter över huvud taget. Konstigt, det brukar alltid vara något litet missöde, men icke idag. Som vanligt vankades det Elitkaka efter fullbordat varv. Ackompanjerad av lite ljug så slank kakan lätt ner. De båda Teckomatorparna, Lövis & Baggesen, hade mer kli i bena och rullade ut på ytterligare ett varv. Bosse Bus, Kicken och Tony tog sig hemåt genom skogen för att ta sig till Landskrona och Råga Hörstad. Äntligen fick Bokis och Elitaren lite ro för att kunna ta sig hem i ett mer lagom gubbatempo.

Tack för idag alla!

Med Bosse Bus i spets så blir det fullt ös från början!
Elitkakspaus & ljug innan det var dags att runda av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − fjorton =