DDD; Dugg, dynga och nya dojor!

KIcken = Cyklofåne & Telefåne…

Torsdag 30 januari. Januaris sista cykelträning, dagen innan Brexit… Regnvädret som mannen med läderveken hade hotat med visade sig vid en kik på DMI’s radarbild vara några pyttesmå byar med ett mycket lätt duggregn. Alltså inte något att bry sig på över huvud taget. Bokis var pigg och sugen på att cykla, precis som vanligt. Ja kanske till och med lite extra sugen idag för på fötterna hade han sina nyinköpta cykelskor som skulle premiärcyklas. Hej och iväg mot Saxtorp tillsammans med Elitaren. Lite överraskade blev man när man lämnade Lupinvägens asfalt och kom ut på gångstigen mot cykelbanan. Tjohej vad halt det var. Det låg ett tunt lager med dynga överst. Det var inte så att man hade full koll på vilket håll cykeln gick. Naturens nycker stod för minst hälften av resultatet om inte till och med mer….

I Saxtorp stod Kicken och pratade telefon. Han är alltså inte bara Cyklofåne utan även en Telefåne. Jaha, då vet vi det med. En stunds pratande blev det för man var som vanligt i god tid. Men när klockan var slagen så rullade man iväg ut på en runda. Trots det inte regnat så mycket idag så var det ovanligt klistrigt och kletigt. Gårdagens regn hade inte sjunkit undan, detta trots att Saxtorpsskogen ligger på en riktig mo. Det har regnat mycket i höst och vinter så att marken har mättats. Det skulle nog behövas någon veckas uppehållsväder så att vattnet hinner sjunka undan lite. Förutom underlaget så var det fint cykelväder. Det lilla duggregn som kom emellanåt var som sagt inte något att bry sig på. Temperaturen låg på runt sju grader, så vad fanns det att klaga på?
Varvet gick utan några större incidenter. Ja Kicken vurpade i backen upp i den gamla ”crossbanan”. Han halkade på en rot. Elitaren vurpade strax efter. Han hade rullat sakta med knappstyrfart för att vänta in Kicken vid hans vurpa. När han väl kom så trampade Elitaren på för att få upp farten igen. Precis där låg en rot på snedden som skyfflade undan framhjulet åt vänster. Så låg även Elitaren och sprattlade. Vurpa berodde på för låg fart. Hade det varit vanlig fart hade det inte hänt något.

Resterande varv avverkade sedan helt utan incidenter. Det blev heller inte någon straffrunda för denna trion hittade vägen. Som vanligt så avslutades det hela med Elitkaka och lite ljug. Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Det blir februaris första träning. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Kicken släpper ut lite luft från sin nya, välpumpade slang under överinseende av Bokis.
Elitkakspaus!
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + nitton =