Bananis återkomst!

Banani, Kicken & ASmundtorpskan stod och väntade när Elitaren dök upp.

Söndag 5 december. Tänka sig, nu är det bara nitton dagar kvar till jul. Detta firades med en frisk ostanvind och temperatur som klarade sig över nollan på ett par tiondelar när. Det var bara att ta på sig lite varmt och trampa iväg till Saxtorp. All snö var nu borta och det mesta smältvattnet hade torkat upp också. I Saxtorp så stod Banani(!), Asmundtoprskan och Kicken väntande när Elitaren rullade in. Ja det var flera år sedan Banani hade dykt upp vid träningen men desto mer välkommen tillbaka! Strax kom även Bananis brorson, Flärpen, inrullande. Det var första gången denna säsong som han dök upp på MTB.

Kicken hade annonserat att han ville hålla sig i Saxtorpsskogen.Han fick erbjudandet att följa med till Järavallen och där följa med Asmundtorpskan på ”fuskrundan”. Alltså lätt spår som gör banan kortare och så undviker man de svåraste partierna. Men detta fina erbjudande tackade han artigt, men bestämt, nej till. Men tillsammans rullade man starten so går i Saxtorpsskogen. Fram till ”loopen” där kicken svängde vänster medan de övriga fortsatte rakt fram för att nu leta sig mot Välandalen för att ta sig vidare till Järavallen.

Framme vid Järavallen så rullade Banani iväg först och Flärpen hängde på. När Asmundtorpskan fipplat klart med sin klocka så rullade hon också iväg, tätt följd av Elitaren. Elitaren hade lovat att hålla koll på henne så att hon inte fuskade och tog några genvägar. Men hon tryckte på ordentligt i pedalerna och hängde av Elitaren. Snart var hon borta ursynhåll.Så rullade det på runt slingan. Visst var där några vattenpölar men det var inte dyngigt så att det inte gick att styra. Långt ifrån. Det hade över lag torkat upp bra. Inga problem att ta sig runt. När golfbanan var passerad på hemväg så kom Banani mötande för att leta reda på Elitaren. Precis lagom när de var tillbaka vid starten så kom både Asmuntorpskan och Flärpen rullande från var sitt håll. En kor Elitkakspasu blev det innan man rullade hemmåt. Den kyliga vinden gör att man inte står stilla så länge. Kylan äter sig snabbt in genom kläderna och tuggar sig vidare ända in i benstommen. Efter Elitkakspasusen så var det hemåt som gällde.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Lyse på!

Bnani & Flärpen innan starten.
Elitkakspaus efter avslutad runda.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − ett =