Ystra kalvar, dynga & orienterare!

Här laddas det för en runda på Järavallens rosa slinga.

Söndag 28 november. November månads sista träning och vädret börjar dra sig mot lite mer klassiskt november-dito. Ett par plusgrader och reg. Bara lätt duggregn förvisso, men duggregn är ju också regn.Dags att ta på sig neoprenskoöverdragen för att hålla fossingarna någorlunda varma. Så iväg till Saxtorp och Fotbollsgolfen som är mötesplatsen. Strax innan där kom Kicken mötande. Precis framme så svängde även Lövis in på parkeringen med MTB’n hängande där bak. Baara sekunder senare så svängde även ett stor Meercaskåp im´n även den med en MTB där bak. Det var Höören, Lövis kompis som är känd från tidigare rundor. När klockan var precis tio så sladdade det in en bil till som hade en MTB instoppad i bilen. Det var Dan, en kompis till Lövis och Höören. Även Kålle kom rullande. På frågan vem som skrämt upp honom så svarade han att idag regnade så det var därför han kom…

Så startade man. Vanlig söndagsrundan. Lilla varvet i Saxtorp sedan över till Järavallen. På Järavallen var där gott om bilar trots att det var lite kallt, regningt och blött i markerna. Svaret på varför var OK Silva och deras Adventorien. Alltså en orientering varje söndag under advent.

Lövis drog iväg först efter att ha gjort en voltstart så han fick in Stravasegmentet från början. Ja ja mänsan detta är allvar det här med cykling. Höören och Dan hängde på. Strax efter rullade Kålle iväg sedan kom Elitaren och Kicken. Kicken gillar inte när det är blött och man kan halka på rötter och annat. Elitaren höll nere farten och väntade in Kicken. Men allt efter hand så hamnade han längre och längre efter. Elitaren beslöt då att lägga sig i en lagom gubbalunk så skulle ju Kicken kunna pinna ifatt honom på rakorna. Men så blev det inte. Istället så ökades avståndet hela tiden.

Som sagt så var det orienterare i skogen. De kom kors och tvärs, emellanåt kom de även springande på slingan. Men det är ju bara att visa hänsyn på båda hållen så fungerar det smärtfritt och bra. Varvet avverkades och så var man tillbaka vid starten igen. Där stod Kålle och väntade. De ystra kalvarna Lövis, Höören och Dan var säkert ute på en runda till. Efter att ha väntat en stund på Kicken så beslöt man sig för att köra honom till mötes. Detta så att man kunde hålla värmen i kroppen uppe. Då mötte man en orienterare i cykelspåret som hojtade: ”Ni kör på fel håll, bara så ni vet det”. Jo tack, blev svaret. ”Vi vet, viska bara leta efter vår försvunna kompis”… Strax kom så Kicken mötande och man kunde vända om igen och rulla tillbaka till starten. Väl där igen så kom snart även de ystra kalvarna. Elitkakspåsen åkte fram och bjöds runt. Så var det dags att rulla hemåt igen för att ta sig en varm skön dusch.

Här anländer den ystra kalvtrion till Elitkaspausen.
Jodå, dyngiga blev man. Dan närmst i bild och Höören bakem.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 18 =