Elitflingor!

Elitarens spår i det tunna, skira snötäcket efter att han rullat runt ett antal varv för att vänta in att det skulle komma någon träningskompis.

Torsdag 9 december. Ja tänk, det är självaste Anna-dagen. Dags att lägga lutfisken i blöt. Men det fanns inte tid för det ikväll. Dags att cykla. Kicken hade anmält förhinder då han blivit dubbelvaccinerad idag och Bokis är fortfarande lite halt efter vrickningen även om det bättrar sig lite i taget. Allts spännande att se om det skulle dyka upp några fler. Skulle månne Flärpen dyka upp? Han hade ju visat ett nymornat intresse för att köra MTB i skogen i söndags. Ja, hur som helst tänkte Elitaren det ska ju cyklas i vilket fall. Kul med sällskap, men rundan går ju att klara även solo.

Elitaren anlände till Fotbollsgolfen några minuter innan klockan slog arton. Några sakta varv runt på parkeringen och Hagensvägen i väntan på att kanske någon annan skulle dyka upp också. Men nej. När klockan var slagen och någon minut till så var det bara att trampa till lite extra i pedalerna och jaga ut på rundan. Det blev alltså en solotur ikväll för Elitaren. Detta tros det sköna vädret. Visst var det kallt, ner mot nollan. Men det är ju inte några problem när man håller igång. Det var torrt och fint i skogen. Lite småfruset i marken så det var lättrampat. Det var ett antal som var ute och rastade sina fyrbenta vänner. Det ser man inte så ofta om det är lite ruskigt väder. Annars var det bara en och annan snöflinga som höll Elitaren sällskap. På sina ställen låg där ett mycket tunt, skirt skikt av snö. I detta skiktet kunde man utläsa att ett par cyklister hade kört runt där innan Elitaren. Det har ju tidigare synts till två stycken som också cyklar där på torsdagskvällar men som dock rullar iväg något lite tidigare. Sannolikt var det dessa båda.

Hur som helst så avverkades varvet utan några som helst incidenter eller annat fanstyg. Eftersom det var en solorunda så blev det heller inte någon Elitkakspaus. Nej det var bara att fortsätta trampa hemåt samma väg som Elitaren hade kommit. Nästa träning på söndag kl 10:00. Samling som vanligt i Saxtorp vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + ett =