Dubbdäck på!

Dubbdäcken kom på och gjorde nytta idag!

Söndag 12 december. Tänka sig att nu var vintern på ett litet besök i Skåne. Snö, men på typiskt skånskt vis så var det inte pudersnö direkt. Tvärt om. En halvtöad sorbet ligger betydligt närmre sanningen. Detta kryddades då av ett mycket lätt duggregn. Det var alltså till att leta upp dubbdäcken i gömmorna. Det var nu några år sedan senast de blev använda. När det lilla mekandet var avklarat så var det till att rulla iväg för Elitaren med sina smattrande dubbar. Det var inte några problem att cykla på isiga, regnvåta väga. Dubbarna bet bra i isen. Framme vid Fotbollsgolfen i Saxtorp så var det tomt och öde. En liten vända på Hagensvägen och när Elitaren åter vände tillbaka så stod där en svart skåpbil. Det var Banani som höll på att lasta ur sin MTB. Några minuter senare så kom även Kålle rullande. Men sedan var det stopp. Kan det vara så att alla de andra är lättkränkta och istället för att ut och cykla så satt de hemma och författade brev till diskrimineringsombudsmannen om att de var kränkta av vädret? Hur som helst så dök det inte upp fler.

Klockan var någon minut över 10:00 så rullade man iväg. Ut på lilla rundan i Saxtorpsskogen innan man satte kosan över mot Järavallen. Det var rätt många ute och rastade sina hundar idag. I övrigt var det tomt på folk i skogen. När man passerade gångbron så kom Vasa mötande på sin crosscykel! Då hade han tydligen varit ute på en runda och skulle nu hem igen. Framme vid rosa slingans start var det en kort paus innan Banani rullade iväg följd av Kålle. Elitaren startade sist. Det var inte någon fjutt i hans ben eller annat idag. Ganska tungt att trampa. Det ville sig inte riktigt. Det var bara till att lägga sig i ett görligt tempo och skumpa runt. Runt gick det utan några incidenter. När Elitaren kom vid golfbanan där Banani upp mötande. Även om Banani och Elitaren är årsbarn så har Banani helt annat pulver i sina ben.

Tillbaka vid starten igen åkte Elitkakspåsen fram och bjöds runt. Någon längre paus blev det inte då det blir snabbt kallt när man står stilla. Efter gångbron skildes man åt. Kålle & Banani mot Saxtorp/Landskrona medan Elitaren stretade på mot Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Banani kom i sin svarta skåpbil.
Tjohooo, här sladdar Kålle in!
Det blev Elitkakspaus efter att Banani letat upp Elitaren.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =