Vurpor och kakfrustration!

Bokis, White Lady, Kicken och Mini stod och väntade när Elitaren anlände till träningen.

Torsdag 25 oktober. Tänk om två månader så har tomten återvänt till Nordpolen och större delen av svenska folket ligger och flämtar i sin paltkoma efter all julmat och risgröt. Men idag var det en helt vanlig torsdag med cykling på schemat. Hyfsat varmt för årstiden, 10-12 grader men med ett ohemult blåsande. Förvisso hade vinden avtagit något om vi jämför med förmiddagen. Men det var fortfarande så att man nästan behövde en förstärkt hakrem för att hjälmen skulle sitta kvar… Upp på MTB’n och så iväg till samlingen vid Fotbollsgolfen i Saxtorp. Där stod Bokis, Kicken, Mini och White Lady väntande. En fjärde höll på att packa sig ur bilen. Någon minut senare så kom Kakmonstret på sin nya gunghäst från Crescent. Han lånade en pump för att trycka i några ytterligare hekto i bakhjulet innan han störtade ut i skogen med något vilt i blicken. Förklaringen kom någon sekund senare att det tydligen var hög tid att avlasta lite från ”överfyllnadsskyddet”…

Några minuter över aderton så rullade man iväg. Två grupper. En snabb med Mini, White Lady, Kakmonstret och den andre så gubbarna med Bokis, Kicken och Elitaren kunde rulla runt utan att jaga livet ur sig. Första etappen var en liten sväng i Saxtorpsskogen på den cerise slingan innan man tog sikte på Järavallen via Välandalen. Det är skönt att köra i skogen när det blåser som idag. Träden tar vinden så det märks inte så mycket mer av vinden än att det susar så förbålt i trädtopparna. Från Saxtorpsskogen via Ålstorp Nr 5 till Järavallen. Runt stora sjön och så över bron och bort till rosa slingans start. Här blev det ett kort stopp för dehydrering innan man rullade ut på slingan. Bitvis är det lite marigt att hitta stigen. Löv och barr har blåst ner och täcker marken med ett jämt lager. Sedan är de rosa markeringarna satta som om det var en löp- och promenadslinga, dvs i ögonhöjd på en som står. En märkning för en cykelslinga ska sitt sisådär halvmetern ovanför markytan. När man cyklar så har man blicken riktad snett neråt-framåt. Det gäller ju att hålla koll på rötter, stenar hålor etc. Det kan gå ganska fort även i gubbagruppen så det gäller att ha ögonen med sig metrarna framför. Då hinns det inte med att lyfta blicken så att man ser de rosa markeringarna.

Kicken stod på näsan när han skulle ta sig över en liten trädstam. Ett brak och en duns tillsammans med en ljuskägla som gick rakt upp bland trädkronorna skvallrade om detta för de båda andra. Men Kicken kom snabbt på fötter igen och kunde fortsätta. Efter detta så flöt det på ända till knycken innan mördarbacken. Där tog sig Elitaren upp i det brantare spåret och väl där uppe så kom han lite långt till höger så marken gav vika under det av kroppen hårt tyngda bakhjulet. Kabooom, pladask så låg han där och sprattlade,,, Men så fort han fått los högerfoten ur pedalen så var han uppe igen och kunde fortsätta. Resterande av varvet gick sedan utan missöde, ända fram till man var åter vid rosa slingans start.

Då visade det sig att Elitaren glömt Elitkakorna hemma. Det är inte ofta det händer. Detta var andra gången på tjugo år så statistiskt sett vart tionde år. En besviken Kicken ryckte åt sig sin cykel och rullade mumlande iväg hemåt till Landskrona. Bokis och Elitaren hade sällskap genom den av vildsvin uppbökade mossen mot Ålstorp där sedan Bokis svängde mot Furuhillsvägen och Elitaren vidare mot Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag. Då kör vi MTB då det har blivit vintertid igen. Så tänk på att skruva tillbaka klockan en timme på lördag kväll. På söndag får du en extra timme att nussa!
Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

 

Kakmonstret pumpar frenetiskt med den lånade pumpen.
Här ser vi en besviken Kick rycka åt sig sin cykel under diverse en mer eller mindre svavelosande prosa…
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 4 =