Kalabalik i Saxtorpsskogen!

UFO-spejande Kicken i förgrunden och en anländade Bokis i fonden.

Torsdag 11 oktober. Brittsommar. Under dagen var det 20 grader varmt och soligt. När det var dags att rulla till mötesplatsen i Saxtorp visade termometern på lite drygt sexton grader. Alldeles fantastiskt. När Elitaren kom fram till Fotbollsgolfen så stod Kicken där och dehydrerade. Strax dök det upp två till och en stund senare så dök även Mini och Bokis upp. White Lady hade siktats strax söder om Landskrona tillsammans med en annan tjej. Så det var inte sannolikt att hon skulle dyka upp. Kicken stod där och pekade mot himlen när Bokis rullade in. Han mumlade något om UFO ellernågot i den stilen. Vem vet? Men man skall ha med i sitt beaktande att han hade sina konstiga glasögon på sig…

När klockan var några minuter över sex så rullade man iväg i två grupper. Mini och de två andra i en snabbgrupp och så de tre gubbarna i en gubbagrupp. Ut på Cerise slingan i Saxtorp. Det var ända sedan i våras som Elitaren rullat runt på den. Bokis och Kicken hade däremot tjyvtränat lite på sistone på den. I lagom gubbatakt som även gav möjlighet till att prata lite rullade man runt. När man kom upp vid granet vid dagsiet så kom det tre mötande ljuskäglor. Det var mini och de två andra. De hade tydligen trampat på ordentligt. Det hade börjat skymma ganska ordentligt så nu satte även gubbarna på lysena. I de tätare partierna var det riktigt mörkt men i de öppna partierna såg man bra utan ljus. Men när det väl har börjat mörkna så går det snabbt. Så lik bra att ha lyset på.

Elitarens bromsar tjuter och skriker så att de kan väcka liv i döda. Växlar han mellan fram och bakbroms så kan man tro att det är en brandbil under utryckning som kommer. När han rundade vid familjen Ulmestig så hoppade de antagligen ur TV-fåtöljen på grund av att de blev vettskrämda av oljudet. Hunden kom springande vilt skällande. En större fågel fladdrade också iväg i mörkret. Det var ingen uggla för den förde ett fasligt liv den också med sina fladdrande vingar. Den annars lugna och avsomnade delen av Saxtorpsskogen blev det helt plötsligt rena kalabaliken. Detta på grund av skrikande bromsar på en MTB…

Resterande del av slingan så var det ganska lugnt. Inga incidenter. Bara en kvinnlig nattlöpare vid dagiset på hemvägen, annars inträffade inte något. Vid avverkat varv så var det dags för en Elitkakspaus. Denna paus blev också avrundningen på dagens tur. Kicken och Bokis var nöjda. Så Kicken vände styret mot Landskrona och Bokis mot Dösjebro. Då vände Elitaren sitt mot Hänkelstorp igen via travbanana och Paintballbanan.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Racer eller MTB. (Vi kör racer på söndagar så länge vädret är fint). Samling nu som vanligt igen vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Två tappra kämpar som utgjorde snabbgruppen tillsammans med Mini.
Elitkakspaus efter fullbordat varv i Saxtorpsskogen.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 12 =