Vandaliserat och nära Ögat!

Lövis & Kock Rynke vid starten på Järavallsslingan.

Söndag 8 januari. Det idoga regnandet hade tagit en paus denna söndagsförmiddag. Förvisso hade det inte regnat så mycket de senaste dagarna, men ändock regnat. Punktligt och troget rullade Bokis in till Elitaren för gemensam färd till Saxtorp. Strax innan man var framme vid Fotbollsgolfen så kom Lövis mötande. Han hade varit lite extra tidig idag och tagit sig en liten runda i väntan på att fler skulle dyka upp. Framme vid Fotbollsgolfen kollades uret som visade att det var några minuter kvar innan klockan slog tio. Kicken hade meddelat att han inte skulle med på dagens träning. Han hade varit förkyld några dagar och skulle ta sig en egen rehabrunda. Precis när klockan slog tio sladdade Kock Rynke in med MTB’n på cykelhållaren där bak. Detta blev alltså dagens träningsgäng; Bokis, Lövis, Kocke Rynke & Elitaren.

Iväg på den lilla svängen i Saxtorpsskogen innan man svängde över mot Järavallen. Precis på andra sidan Välanbäcken stod Ögat och hejade på cyklistkvartetten. Hon var ute och rastade sin hund. Cyklat har hon ju slutat med efter att hon sålde sin MTB till Kicken. Framme vid starten på Järavallsslingan såg man att någon retarderad idiot hade vandaliserat platsen. Försökt elda upp ett gammalt däck med fälg i grillen och även eldat upp kartan på anslagstavlan. Sådan idioter kan man gott unna ett ordentligt tarmvred eller något!

Efter en kort paus så ångade Lövis ut först i spåret. Därefter masade sig Elitaren iväg tätt följd av Kock Rynke och Bokis. En lugn runda var det sagt. Men som vanligt så ökade tempot lite efter hand. Så varvet blev inte så lugnt som utlovat. Alt rullade på utan några speciella incidenter. Det var heller inte speciellt dyngigt eller kletigt i spåret. Inte kletigare än i Saxtorpsskogen,

Efter avverkat varv bjöds det på Elitkakor i vanlig ordning. När det då var dags att rulla hemåt sa Lövis att han skulle ta ett varv till. Då får vi ju kalla dig för Kockums, sa Elitaren, nu när du går upp i varv. Efter den kommentaren var det inte någon som hade något ytterligare att anföra. Lövis pep ut på slingan igen medan de övriga tre rullade hemåt.

Nästa täning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Bokis vid däcket som försökts eldats upp.
Tre glada Cyklofånar som mumsar Elitkaka.
Däcket som man försökt elda upp i grillen.
De uppeldade kartan över slingan…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + fyra =