Träning för de hårdaste!

Bokis stretchar vid Elitkakspausen efter avverkat varv i Saxtorpsskogen.

Torsdag 5 januari. Så var det dags för första träningspasset detta år. Året då vi ska försöka skriva en trea som sista siffra i årtalet. Det brukar ta tid innan det nya årtalet sitter. Men fram vid påsk eller så torde det vara någorlunda lugnt på den fronten. Det har varit ett väldigt regnande de senaste dagarna. Över trettio millimeter! Som tur var höll det upp någorlunda vid träningen. Lite lätt, mycket lätt duggregn emellanåt. Annars inget mer uppifrån. Det var heller inte så kletigt på stigarna som man skulle kunna tro. Det har ju inte regnat några större mängder innan så marken var inte mättad utan kunde ta emot vätan och svälja den.

Bokis kom punktligt, som vanligt, till Elitaren. Elitaren plockade ut sin MTB som nu fått luftat bromsarna och bytt bromsolja och lite annan småfix. Oj, vilka bromsar där var nu. Det var ett stort behov av service som nu blivit åtgärdat. Det var en otrolig skillnad. Tack Ola hos Cykelhandlaren för ett jättefint jobb! Nu vågar man sig störta utför branter igen när full bromskapacitet har återinförts på MTB’n!

I Saxtorp var det tyst och öde. Kicken var förkyld och hemma för att kurera sig. Hoppas att han tillfrisknar till söndag och nästa träning. Det var alltså de två mest trogna träningskompisarna som fick inviga årets träningssäsong, Bokis och Elitaren. En runda runt i Saxtorpsskogen som förutom de båda cyklisterna nästan var helt öde. Ett par flickor på stora hästar och ett par som var ute med sina fyrfota vänner. Jo förstås så var det ett par gubbar som höll på att skoga vid ”loopen”. I övrigt var det väldigt tomt och öde…

Varvet avverkades utan några mankemang förutom att Elitaren fick en kvist i bakdrevet som snabbt blev bortplockad. Visst var underlaget lite sugande och gav ett bra trampmotstånd. Men som sagt inte alls så kletigt som man hade kunnat tro. Så klart avslutades varvet med en Elitkaka innan man vände hemåt för att spola av både cyklar och cykelryttare.

Nästa träning blir på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

De två Cyklofånarna som inte bangar för något väder; Bokis & Elitaren.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × ett =