Lyckosamt slut på ren reflex!

Kicken stod och väntade när Bokis och Elitaren anlände till Fotbollsgolfen.

Torsdag 29 december. Då var det alltså dags för årets sista träning. Ett fasligt blåsande och regn. Men lagom till det var dags att rulla iväg så slutade regnet. Det hade ju inte kommit några enorma mängder, lite drygt fyra millimeter, under dagen. Det var alltså inte precis några vattenpölar eller gyttjigt. Men visst sög travbanan när Bokis och Elitaren rullade iväg mot Fotbollsgolfen. Men det är ju en del av uppvärmningen så det får man inte klaga på. Vid Fotbollsgolfen stod Kicken och väntade. Nu var det tydligen slut på julborden för i år!

Elitaren hade lite problem med sin MTB. Ingen bromsverkan på bakhjulet…? Lite fipplande och pumpande på bromshandtaget så fick han efter ett tag tillbaka bromsverkan och trion kunde rulla ut i den mörka Saxtorpsskogen.

Det var riktigt mörkt i skogen. När det är regnigt och blött så sugs det mesta av ljuset bort. För första gången klickade Elitaren igång maxljuset med sina 3000 lumen. Det hjälpte faktiskt. Det blev lite lättare att se rötter och annat som kan ställa till det för en flitig cyklist. Gubbarna rullade på i god fart. En vurpa blev det. Det var Bokis som stod för den. En rot skickade ut honom i spenaten där han gick omkull. Lyckligtvis blev det inga köttsår eller andra blessyrer. Det var bara att borsta av sig lite och sedan fortsätta varvet runt och avsluta med en Elitkakspaus.

Efter pausen var det bara att önska varandra gott nytt år och rulla hemåt när man bestämt att hoppa träningen på söndag, nyårsdagen. Kicken skulle sova ruset av sig i Helsingborg och Elitaren skulle iväg och knalla lerduvor. Bokis var den enda som var ordentligt och tyckte det var synd att den träningen ställdes in…

På tillbakavägen så såg man en reflexrulle på vägrenen precis innan man svängde in på travbanan igen. Oj, här är det någon som har tappat en reflex, sa Elitaren och kastade en blick ner på sina vrister. Då upptäckte han att det saknades en reflex på högervristen. En vit reflex för den gula satt kvar på vänstervristen. Reflexen på vägrenen var vit… Alltså hade Elitaren tydligen tappat den på vägen till Fotbollsgolfen. Det var bara att plocka upp den och åter vira den runt vristen och sedan fortsätta hem till Hänkelstorp.

Gott nytt år så startar vi 2023 års träningar 5 januari. Då är det trettonafton och startar kl 10:00!

Kaugepaus ettorr avvarkat varv.
Jodå, gubbarna blir glada och muntra när de bjuds på Elitakor…
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × ett =