Kicken fick nästan pumpa!

Här ser vi Kicken när han är framme vid Tuborg med fru för att granska att allt går rätt till.

Torsdag 22 december. Äntligen på den ljusa sidan igen. Midvintersolståndet passerades i går. Så nu har vi ett halvår framför oss där det bara blir ljusare och ljusare. Härligt! Vädret var också betydligt mildare än vi de senaste träningarna. Runt fem plusgrader och all snö är borttöad. När Bokis och Elitaren anlände till Saxtorp så stod Kicken där och väntade. Strax efter ankomsten stannade en bil till och hojtade. Det var Tuborg som var ute med frun för att hämta halm till hästen. Då hade de sett lysena och förstått vad det var som var på gång och de stannade till för att säga hej och önska god jul. Klockan var slagen och det var inget att vänta på utan att rulla ut på slingan i mörkret. Lite dis låg det också lite här och där. Med lysena på var det bara att orientera sig för att hitta runt. Även om man kört slingen hundratals gånger så kan det vara lite småknepigt ibland att hitt när det är mörkt. Men det fungerade hela vägen även om det var några gånger man tvekade på om det var rätt väg. Men det var det.

En löpare mötte man i skogen annars visade sig inte något liv förutom ett par kattugglor som hoade i skogen, ho-ho-hooo. Mysigt! Elitaren har vid ett tillfälle även sett en uggla där. Det var för några år sedan. Den kom flygande bakifrån och passerade en halvmeter över Elitarens huvud och försvann fram helt ljudlöst i ljuskäglan. Magiskt!

Allt rullade på även om rötterna gjorde sina försök att få cyklarna i en annan färdriktning. Men sådana tjyvtricks rår inte på Cyklofånarna! När man passerade dagiset så låg det en krossad pumpa mitt på vägen. Kicken hade sett den på väg till samlingen och trott att det var en katt. Rundan avslutades i vederbörlig ordning med en Elitkakspaus innan man rullade hemåt. Nästa träning på torsdag 29 december. Söndagens träning hoppar man för att det är Juldagen.

Kicken med Elitkaka.
Bokis fipprlar med sin MTB.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 11 =