Dynga, tung bana och vurpor!

Kicken stod och väntade när Bokis och Elitaren anlände till Saxtorp.

Torsdag 12 januari. Turligt nog så hade regnet dragit bort när det var dags att rulla iväg mot Saxtorp. Lite drygt 7 mm var dagens nederbörd och nu närmar sig årets nederbörd 70 mm! Ingen större torka alltså. Men regnet behövs för grundvattnet som fortfarande är lågt. Som väntat var det kletigt och många vattenpölar att passera för Bokis och Elitaren på väg till Saxtorp. Där stod faktiskt den ”förlorade sonen”, dvs Kicken, och väntade. Kvällens träningsgäng blev alltså en trio.

Så rullade man ut på slingan. Mörkt som attan var det. Det blöta suger ju allt ljus till sig och lämnar inte mycket till någon Cyklofåne eller annan att åtnjuta. Som tur är alla utrustade med ordentliga lampor på cyklarna och hjälmarna. Dessa lampor visade att man var ytterst nära ett rådjur när man passerade ”loopen”. Det kan inte ha varit mer än max tio meter till det förvånade rådjuret som gjorde en etthundraåttiograderssväng och försvann snabbt in i mörkret. Det var en riktigt tung bana på grund av att det var blött i marken. Lite lerigt och kletigt runt hela slingan om än värst när man passerar genom boket på väg tillbaka mot dagiset.

Hur som helst gick allt relativt bra. Kicken började med att halka på en rot och avvek i fyrtiofem graders vinkel rakt ut i ett snår som han använde som cykelställ… Allt gick bra med både cykelryttare och cykel. Bara på det igen och trampa runt. Strax innan varvet var avslutat så törnade Bokis i någon stock och la sig snyggt på sidan. Samma här att allt gick bra och strax kunde man runda av passet med en Elitkakspaus innan var och en rullade hem till sig.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Lite pustande efter avverkat varv.
Blyga gubbar som inte ville titta in i kameran…
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − fem =