Uppklarnande bakfyllecykling!

Bokis och en rödbrusig Farstu på väg mot Stora Byvägen.

Söndag 20 augusti. Det var ju ett fasligt regnande i natt. En skur som genererade näst intill 24 mm. Men nu hade det regnet dragit undan och kvar var bara ett gråväder. På väg till Saxtorp insåg Elitaren att gråvädret vara ett fisfnysduggregn. Det märktes på att det blev fullt av vattendroppar på glasögonen. Vid Fotbollsgolfen väntade Farstun som dagen till ära var lite rödbrusig i ansiktet. En lätt förkylning i kombination med lite bakfylla, förklarade han. I sådana fall brukar ju en cykelrunda göra susen. Att värda ut systemet, få in lite frisk luft i lungorna och så brukar livet spira igen. Men en lugn runda skulle det bli, menade han. Det passade ju bra med en lugn runda för det var precis vad Bokis också hade önskat sig. Så när Bokis anlänt bestämde man sig för att köra söderut. Den ”vanliga” söndagsrundan via Habo Ljung. Det är ju en platt runa utan några speciella backar bortsett för Gillhögsbacken.

Iväg då längs Stora Byvägen för att ta sig till Barsebäcksvägen för att trampa söderut.

Farstun tog tag i bakfyllan direkt och lade sig ivrigt först i den svaga motvinden. Han malde på i ett lagom gubbatempo. Att det gjorde nytta förstod man när man kommit ner till Barsebäckshamn och att man skulle klättra upp för Gillhögs alla 22 möh. Här satte Farstun in en riktig attack. Benen gick som trumpinnar, kolibrivingar eller vilken liknelse man nu vill ta. Dimman hade tydligen lättat lite.

Vidare gick färden genom Sandskogen och in till Lödde där man möttes av en bommad och uppgrävd väg. Det var lite trixigt. Men en kort promenad över gräset så kom man ut igen till farbar väg. När alla vägarbeten var lagda bakom sig rullade det på igen. Ut till cykelbanan mot Borgeby via Backavägen. Sedan rullade det på till Habo Ljung via Flädie. Elitkakorna plockades fram vid vändpunkten.

På hemvägen så märkte man att vinden tilltagit lite och då även vridit mot. Det gjorde att man fick en kantvind istället för en medvind. Typiskt cyklistöde. Tillbaka i Lödde kor blev det ett kort stopp för att vinka av Bokis som nu rullade mot Kävlinge. Den allt piggare Farstun och Elitaren rullade norrut. I Hänkelstorp hoppade Elitaren av och Farstun fick då klara sig själv den sista halvannan milen till Landskrona.

Nästa träning på torsdag i Landskrona. Vi tränar med Örestadcyklisterna och utgår från Puls Arena. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Sådana här ”roliga” syner mötte Cyklofånarna i Lödde.
Elitkakspaus i Habo ljung och Farstun brjade återfå allt mer naturlig färg i ansiktet.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex + 20 =