Kicken nära prejad av vägen!

Avfärd från Puls Arena. Punkan svingar vift högerbenet över sadeln
medan Micke och Kicken beundrande tittar på.

24 augusti. Äntligen dags för cykling igen. Fint väder med bara en svag nordvästlig vind. Inte jättevarmt men tillräckligt för att våga ge sig iväg i kortärmat. Elitaren började med en femton kilometers uppvärmning till Landskrona och Puls Arena. Där väntade kicken som stod och pratade med Lille Skutts bättre hälft och dotter som skulle in på judo. Så om Micke rullandes på en MTB strax innan Punkan bullrade in. Det blev lite snack om var man skulle köra. Norrut var bra, tyckte Micke som hade cyklat från jobbet i Lund och därmed redan hade fyrtio kilometer i benen. Men sedan föreslog Kicken att man skulle köra en runda och sedan lämna Elitaren i Billeberga så att han fick lite sällskap på hemvägen. Det är ok för mig, menade Micke. Jag har redan cyklat vad jag behöver idag.

Så rullade man iväg ut mot Säby. Micke vinkade hej då och plöjde rakt över gräsmattan medan de övriga tre trampade vidare i rad. Strax så hördes det ett ilsket tutande upprepade gånger. Om kör en vit VW Golf med registreringsnummer ZEB988 som försökte preja Kicken av vägen när han passerat Elitaren och Punkan. Han var bara någon enstaka centimeter från Kicken. ZEB988 ägs av Dennis Christopher Tuhkanen Segergatan 4 Landskrona. Är det någon som känner honom så be honom att ta den som körde i kväll hårt i örat och låt vederbörande aldrig köra bilen igen!

När pulsarna lagt sig lite igen fortsatte man fram till T-korset och vände mot Tullstorp för att sedan tugga sig upp till och igenom Vadensjö. Vidare ner mot Tågarp och så ut på 110:an för att rulla norrut en kilometer eller två för att vika av mot Norraby. Spargodt passerades utan stopp för man hade bara cyklat en lite dryg halvtimme. Elitkakorna får inte ätas förrän efter minst en timmes cykling. Det är lag på det! Framme i Brödåkra blev det stopp. En lastbil med ett väldigt långt släp försökte svänga in men släpet skar kurvan och höll på komma in i staketet till huset på hörnan. Chauffören juckade fram och tillbaka för att försöka kunna ta ut kurvan lite. Nu började det bli trafikstockning. Två stora hjullastare kom också från Norrabyhållet. Ute på vägen mellan Sireköpinge och Kågeröd var där bilar som köade från båda håll. Ja Cyklofånarna väntade också på att kunna passera. Till sist backade lastbilen ut och körde fram en bit så att Lastarna kunde passera liksom bilarna. Då rullade Cyklofånetrion iväg också. Lastbilen drog iväg med sin skramlande släpvagn. Den lät nästan som att man bökade runt på ett skrotupplag. Skrammel och klonk så långt örat kunde höra… Cyklofånarna gjorde gemensam sak med Lastbilen och fortsatte rakt fram i Sireköpinge. Uppe för backen svängde han in på grusplanen vid silorna medan Cyklofånetrion fortsatte till Möllan där man till sist fick smaka Elitkakorna. Där fick man även en annan upplevelse när Punkan upptäckte tre ballonger som närmade sig sakta. Det var ju ett tag sedan man såg sådana i luften. Kicken passade på att berätta någon rövarhistoria om vad som has far hade råkat ut för när han fick flyga ballong. Sanningshalten kunde inte verifieras på ort och ställe, om man säger…

Sedan var det bara att fortsätta till Billeberga via Heden. I Billeberga vinkade Punkan och Kicken hej då för att ta cykelvägen till Landskrona. Elitaren fortsatte vidare hemåt Via Annelöv – Dösjebor till Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna.

Här ser vi hur lastbilen blockerar hela korsningen i Brödåkra.
Elitkakspaus vid möllan. Punkan spanar ballonger i skyn.

Kvällens runda,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 4 =