Träningsvärk i motvind!

Bokis ångar på mot Landskrona.

Söndag 28 april. Så var det lite bakslag i sommarvädret. Igår så kom ett efterlängtat regn och nu idag så hade vindarna blivit nordvästliga och sänkt temperaturen ordentligt. 10-12 grader och vind direkt från ishavet. Ja, undras om det inte var ett och annat strå från isbjörn med också. Efter att ha klättrat på tak ett par dagar för att montera solceller så var Elitarens ben rejält ömma och stela. Ovant med kroppsarbete, en smärtsam upplevelse. Men upp på cykeln och iväg. Turligt nog så märktes det ömmande inte trampandet. Det var mest vig gång och annat. Men hur som helst var det en lugn runda som det skulle bli.
Bokis mötte upp vid samlingsplatsen, Fotbollsgolfen; i Saxtorp. Men sedan var det tomt. Kicken och Bosse Bus var iväg på tävling i helgen och fler är det sällan som det blir. Man bestämde sig för en liten nätt runda. Norrut och så mot Kvärlöv-Annelöv för vidare trampande mot Billeberga via Old Western Store. I Billeberga så bestämde man att ta cykelvägen till Landskrona. Cykelvägen som går på den gamla banvallen. Här kan vi snacka om den raka vägen till Landskrona. Vägen är hela tiden rak så långt ögat når. Lite tråkigt, men fördelarna är att det inte är några bilar där och dessutom är där lite läande träd och buskar mest hela vägen. Sådant som gläder ett cyklisthjärta.

Strax innan Landskrona var det dags att stanna för en kombinerad kiss- och Elitkakspaus. Sedan var det inte många tramptag kvar innan man äntligen skulle få medvind. Att få känna på när motståndet i pedalerna sjunker och farten ökar utan att det kostar extra energi. Härligt. Efter att Häljarp passerats så kom Per Östberg och en till mötande. Tillbaka igen i Saxtorp så skiljdes vägarna. Bokis österut mot Dösjan och Elitaren söderut mot Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling då vi Veidekke, Lamellgaatan, Landskrona för samträning med Örestadcyklisterna.

Bokis pausar i väntan på Elitkaka.
Är Bokis lika sträng och bestämd som han ser ut?
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 1 =