Oh, idag får vi kaugor!

Oh, idag får vi kaugor, utbrast Anette glatt när hon fick syn på Elitaren.

Torsdag 9 maj. Äntligen så har aprilvädret börja fasas över till majväder. Men det är väl en nota vi får betala eftersom vi hade majväder i april. Sydvästlig vind och sol med en temperatur på 12-13 grader. Hopp i lycran och så iväg norrut mot Saxtorp. Precis när Elitaren kom dit så kom även Bokis rullande om än några tiotals meter före. Siktet var inställt på att trampa in till Lamellgatan i Landskrona för att cykla med Örestadcyklisterna. Så gemensamt rullade man mot och igenom Häljarp för att sedan ta cykelvägen från Axeltofta koloniområde in till Landskrona. Där stod ett antal grönklädda figurer och väntade bl a familjen Andersson Andersson. Oh, utropade den bättre halvan av familjen Andersson Andersson när hon fick syn på Elitaren, – Nu får vi kaugor!!! Abstinensen efter dessa godsaker var tydligen stor. Det var flera år sedan hon smakat dem senast.

När man rullade iväg så kunde man räkna in tio cyklister (Kicken inräknad). Det var lite diskussion om vilken runda man skulle ta. Till sist kom man fram till att ta cykelvägen längs den gamla banvallen till Billeberga för att sedan svänga mot Trää. I lagom gubbatempo rullade man iväg. I Asmundtorp stannade man till för att samla hop klungan som hade splittrats. Det var en skön cykling där. Tråkigt är att cykelbanan är så rak men mycket uppvägs av att det inte kör bilar där. Som grädde på moset var det en god medvind, vilket alltid en cyklist uppskattar.

I Billeberga så var det vidare mot Trää. Åter igen så splittrades klungan och några cyklister drog ifrån. Då var det nästan som i Lasse Berghagens visa där farfar spottade ut snuset och bjöd upp till dans. Det sprakade till hos Bokis som la in ett riktigt hästaryck för att komma ikapp täten. Elitaren fick jobba på för fulla pillimucker för att inte bli avhängd, gubba-j-v-l…

Nere vid T-korset så blev det stopp för att åter samla hop klungan. Nu sattes kosan mot Annelöv och sedan mot Dösjebro men efter bron över järnvägen så till vänster mot Dagstorp. Medvind igen. Vid Gamlegård så höger mot Västra Karaby. Efter kyrkan där så stannade förstaklunga till ute på Björnstorpsvägen för att vänta in de andra. Det blev perfekt för en Elitkakspaus. Anette sken i kapp med solen när hon äntligen kunde dämpa sin abstinens efter Elitkaka. Några oinvigda tittade misstänksamt och tog tveksamt emot kakorna. Konstigt. De kakorna som blivit världsberömda…

Hur som helst slank kakorna ner och trampandet kunde återupptas. Ner till Grand Prix vägen och sedan Lundåkravägen ut mot Barsebäcksvägen. Men Elitaren vek av på Skönadalsvägen för att ta sig hemåt medan de övriga fortsatte mot Landskrona.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen i Saxtorp. Välkomna alla som är glada och gillar att cykla!

Här har Bokis lagt in sitt hästaryck och hängt av Elitaren.
Så kunde Anette till sist dämpa abstinensen efter Elitkakor…
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 4 =