Testosteronet flödade på unghingstarna!

När Bokis och Elitaren anlände till Lamellgatan var det redan fem träningssugna där.

Torsdag 17 september. Mannen med ”läderveken” hade stillat sig lite. Tidigare i veckan hade han lovat ett oherrans blåsande. Men nu var det annat ljud i skällan. Nordlig vind men inta alls så hård dock väl kylig. Även om det kommit på långärmat och knävärmare/cykelstay-ups så slogs Elitaren av att det kanske varit klokt att ta på handskar med långa fingrar. Men det var för sent. Det var bara att fortsätta trampa mot Saxtorp för att möta upp Bokis. Reservtiden som brukar finnas annars hade gåt åt för att kunna se målgången i Tour de France. Bokis om som vanligt punktligt till mötesplatsen vid kyrkan och de båda kunde fortsätta till Landskrona och Lamellgatan. Där var det redan fem träningssugna samlade. Bl a Sliverpilen, Hasse och Kicken.

Kicken hade en lägre profil denna torsdagen än han haft te senaste torsdagarna. Han ville inte bestämma någon runda för att slippa få kritik. Det hade nog blivit varmt om öronen för senaste torsdagsrundan där han drog ner gänget till Ålabodarna för att ta Sundviksbacken upp. Den rundan hade kanske varit passande idag med tanke på etappen som avgjorts i Tour de France. Där var det ordentliga stigningar som som väl matchar ockerräntor. Ja fy hålingen för att trampa uppför dem. När farten uppför ligger på 10-12 km/h under en etapp, då är det brant. De rackarna håller annars samma fart uppför som de flesta vanliga håller på platten…

Någon brast ut att vinden skulle avta, så varför inte cykla söderut med vinden. Ingen opponerade sig och Kicken morskade till sig igen och tog på sig ledarrollen för att visa vägen mot Häljarp och sedan vidare till Barsebäckshamn. Ute på Barsebäcksvägen efter Häljarp så rullade det på bra. Vinden i ryggen gjorde det riktigt lättrampat. Testosteronet flödade på unghingstarna som trampade på för vad tygen höll. Hasse och Bokis orkade inte riktigt hänga på så Kicken och Elitaren släppte också kontakten med sprakfålarna som meddelat att de skulle vänta vid Sjöbo skola och så försvann de i horisonten.
Mycket riktigt så sto de tre och väntade vid den före detta skolan (som faktiskt Elitaren gått på en gång i förhistorisk tid). Nu valde man att gå in på cykelbanan för att bestiga ”Col de Gillhög”, vilket var i princip den stigningen man fick idag. Jo en liten stigning till från Hög mot Västra Karaby blev det också. Men först fick man avverka Sandskogen och Löddeköpinge och ta sig till metropolen Hög. Här stannade man för att kalasa på Elitkakor och prata lite cykel. Nu valde Bokis att rulla direkt mot Kävlinge och hem medan de kvarvarande sex rullade till Västra Karaby längs Örestadcyklisternas tempobana. Väl där så över Lyckorna mot Hänkelstorp där Elitaren svängde hav hem till en varm dusch medan Landskronakvintetten fortsatte längs Grand Prixvägen mot Saxtorp för att ta sig hem till just Landskrona.
Nästa träning på söndag kl 10.00. Då samlas vi i Saxtorp vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Här tampas man med ”Col de Gillhög”!
Hasse spänner bågen innan de sista lilla klättringen för dagen, den lilla knycken från Hög mot Västra Karaby.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × ett =