Damcykeljärngruva i backarna!

Här drar Anna iväg mot Sireköpinge på sin damcykeljärngruva!

Söndag 20 september. Detta är ju något alldeles unikt. Vindstilla. Det är inte ofta som något sådant kan upplevas. Vindstilla, eller bleke som sjöbjörnar uttrycker sig. Fantastiskt! Men temperaturen den försökte sega sig upp mog femton grader. Men det gick trögt. Så det var bara att sätta på sig långa ärmar och ben. Stomma ner vindjacka och ett par långa handskar i ryggfickan. Vindjacka, kanske någon undrar. Det var ju vindstilla. Absolut, men när man trampar iväg så skapas det ju en fartvind. Är det då kylig så kan det bli väl kallt om revbenen. Därför är det en bra resurs att ha med sig en vindjacka. I Saxtorp så stod Anna och väntade. Men vad var det för en konstig cykel? En järngruva från Skeppshult? Vadan detta??? Då kröp det fram att Pia inte ville låna ut sin cross för det var lite blött ute. Konstigt. Crosscyklar ser vi ju oftast i riktigt dyngiga miljöer!
Bokis & Lövis rullade in nästan samtidigt. Klockan blev tio och till och med någon minut över. Men ingen Bosse Bus och ingen Kick heller. Bosse Bus var konstigt. Men Kicken skulle väl sitta hemma för att plugga på väderstrecken lite, så att han inte dök upp var kanske inte lika konstigt. Hur som så var det dags att rulla iväg. Ekebyrunda stod på önskelistan. Första etappen ut mot Annelöv. I Kvärlöv så mötte man Gullponken som kom mötande. Han såg lika snopen ut som alla de andra. Men en snabb 180-gradare så var han med i klungan. Kul, det var länge sedan han var med. Förklaringen till detta var någon vurpa med knäckta revben, en skruvmejsel som fick för sig att penetrera hans ena handflata och några andra missöden. Men nu var han hel och fit for fight igen!
Anna som nu fick tampas med en 25-kilos damcykeljärngruva hade det lite tungt i backarna. Men på platten så kunde hon elda på bra. Allt emellanåt när det inte bar uppför så gick hon fram i spets.

Så kom man överens om att Gullponken och Lövis skulle köra upp över Ekeby medan de andra tre vek av i Halmstad och körde till Kingelstad via Halmstad By. Så skulle man mötas i Kingelstad och käka Elitkaka. Sagt och gjort. Gullponken tryckte på och drog iväg med Lövis på rullen medan Bokis, Anna och Elitaren rullade i ett lugnare tempo. Vid Kingelstad skola så stannade man och njöt av Elitkakor. Det tog inte mer än en eller två minuter så kom en hel hög med cyklister och stannade till. Det var Örestadarna som fångat upp Lövis och Gullponken. Nu vädrade de Elitkakor så därför stannade de till. Bosse Bus var med i klungan. Han hade varit på väg till Saxtorp när han träffat på detta gänget och så hade han hängt på dem. När de svalt sista smulorna av Elitkakan så drog de iväg igen. Gullponken hade redan dragit iväg. Han hade lite bråttom hem så han stannade inte för Elitkakspaus.
Ottarpsbacken var den sista riktiga stigningen som avverkades. Visst är det sedan en liten bit på Rönneberga också, men det är försumbart i sammanhanget. Lövis drog iväg hemåt vid Rönneberga och Bokis drog i väg hemåt när man var nere i Asmundtorp. Sista biten så var det Anna och Elitaren som själv fick trampa. I Häljarp så vände Anna av medan Elitaren fortsatte till Hänkelstorp.
Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi med Örestadcyklisterna och startar 18.00 från Lamellgatan i Landskrona.

Gullponken och Lövis drar iväg mot Ekeby samtidigt som det kom mötande cyklister.
Elitkakspaus i Kingelstad.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − tre =