En j-v-l på att trampa i medvind!

Dagen till ära hade Elitaren bemästrat sin snålhet och satt på en splitter ny kassett för att slippa att det kuggade.

Söndag 13 september. Inte utan att det är lite höstlikt. Blåsigt och temperaturen kämpar sig upp mot 20-gradersstrecket. Det känns kallt när man vant sig vid 25-30 grader. Men som det heter i ordstävet: det finns inget dåligt väder… Så på med knävärmare och långärmad tröja. Lite mörkt på himlen så tryck ner en regnjacka i ryggfickan om uti fall… Så iväg mot Saxtorp för att möta upp alla andra träningssugna. En klunga med fem cyklister kom mötande på Grand Prixvägen strax innan hembageriet. I övrigt så var det inte något som hände. Skönt, för det är inte helt ovanligt med incidenter med vettlösa bilister där. Vid Fotbollsgolfen så stod Kicken och Bokis väntande. Strax kom även Bokis och Nesor. Nesor körde MTB så när de andra funderade på vilken rutt man skulle ta för att få medvind hem, så bad Nesor om en Elitkaka innan han rullade ut i skogen utan att bry sig på vilket håll det blåste från.
Som vanligt var det ett dividerande om väderstrecken. Bosse Bus tyckte att söder låg österut och så lite annat snack. Till sist kunde man ena sig om att köra mot Barsebäckshamn längs kustvägen. Där fick man en sida-motvind allts har vinden varit av något sydvästligt slag.  Strax innan Barsebäcksstrand så hade man tappat Bokis. Det hade gått för fort i motvinden så han hade tappat andan och fått släppa. Men när man märkte det så vände man tillbaka för att hämta upp honom igen. Så vidare ner till Sjöbo skola för att ta medvinden över Gillhögsknallen. Det är fantastiskt att tänka på när man rullar utför på frihjul och farten ökar och det går undan. Den maxfarten som uppnås är ungefär i paritet med snittfarten under en etapp på Tour de France och då har de ändå en hel del stigningar att ta sig an och klättra uppför!
Sandskogen avverkades liksom Löddeköpinge och så mot Borgeby slott och vidare mot Flädie. Här ville Bokis stanna till. Han meddelade då att han tänkte bryta och rulla hemåt. Benen var stumma och fulla med mjölksyra. Så fort det gick det minsta tungt så blev det stopp i benen. Nu skulle han rulla på lätta växlar hemåt för att vädra ut mjölksyra och annat skräp i benen. Innan han rullade iväg så förärades han en Elitkaka att kunna njuta av vid hemkomsten. Kicken, Bosse Bus och Elitaren fortsatte vidare mot Habo Ljung med Kicken som draglok.
Framme i Habo Ljung så var det Elitkakspaus som vanligt. En annan cyklist som kom susande förbi erbjöds Elitkaka han också. Men i vanlig ordning så avböjdes erbjudandet lite förskrämt. Är det månne en ful gubbe som försöker locka med godsaker, kanske han tänkte…
Så var det dags att rulla hemåt. Lite medvind, sida-med. Betydligt mer lättrampat än ditvägen. Elitaren lade sig först med Kicken och Bosse bus efter. Det var ett ansvar att ligga först. Bosse Bus hade under gårdagen tagit förstaplatsen och Kicken andraplatsen i CK Fix klubbmästerskap i P70-klassen. Det rullade på bra. Men i Bjärred var det en kvinna i en Passat som inte vågade hålla de fyrtio knycken som var stipulerade. Så trion låg och åkte frihjul där bakom genom nästan hela byn. Men vid rondellen mot Borgeby så tog hon av och det blev åter ledigt att trampa på. In genom Borgeby och vidare till Lödde. Då hojtade Kicken att vi måste skriva att Elitaren var en j-v-l på att trampa i medvinden. Då nickade han och menade att medvind och utför var favoritmomenten. Genom lödde och vidare mot Hänkelstorp där Elitaren vände av hemåt mot en skön dusch medan Kicken och Bosse Bus fortsatte mot Landskrona.
Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då cyklar vi med Örestadcyklisterna och startar från Lamellgatan i Landskrona (vid SaxtorpTrading/Veidekke/ BodBörsen).

”Champinjonben”, Bosse Bus som nybliven klubbmästare i P70 var tvungen att säkeretsnåla fast stay-upsen för att de skulle sitt kvar i fartvinden!
Bosse Bus och Kicken på Elitarens rulle i medvinden hemåt.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =