Elitaren kuggad!

Det är bäst att sitta och vila sig så man orkar trampa på sedan…

Torsdag 10 september. Blåsigt. En nordvästanvind var förhärskande denna dag. Sommarvärmen som varit tidigare har försvunnit och nu kommer hösten med allt kallare temperatur. Men det är ju bara att klä sig efter väder. Långärmad tröja och knävärmare på och sedan avfärd. Elitaren hade dagen till ära fått sitt bakhjul tillbaka efter service och sedan toppat detta med att byta kedja och kassett. I Saxtorp så dök en vindpinad Bokis upp punktligt. Han hade haft motvind hela vägen från Kävlinge och till Saxtorp så han tyckte det var skönt att komma in på rulle bakom Elitaren. På Lamellgatan stod det flera träningssugna och väntade Anna, som fått blodad tand efter söndagens bravader, Bosse Bus, Silverpilen, Kicken och några till.
Kicken har morskat till sig så med myndig röst så styrde och ställde han med vilken runda som skulle köras idag. Sundvik och sedan Tomatens Hus menade han. Sällskapet stod inte upp och jublade precis. Bokis började direkt att prata om att han hade ont i benen. Elitaren sa att han inte alls var sugen på Sundviksbacken osv… Så rullade man iväg in genom Landskrona och sedan via Stenorsvägen ut mot Säby för att sedan svänga mot Aspan. Men innan där så till vänster mot Glumslöv. Kicken, Anna och två till drog iväg och hängde av de andra. I backen upp mot Glumslöv så kuggade kedjan för Elitaren. Kassetten som legat på hyllan i förrådet var använd men hade sett ok ut. Men tydligen var den inte tillräckligt ok. De fyra största kuggarna bak kuggade kedjan över när det blev lite tryck i pedalerna. Det går inte att köra i någon backe med sådan kassett. Eftersom Bokis var stum i benen idag så bestämde de båda att skippa Sundvik oavsett om man skulle köra det i höger eller vänster varv. Så platt som möjligt skulle det vara. Så när de andra svängde ner mot Sundvik i Glumslöv så fortsatte de båda rakt fram för att sedan svänga mot Kvistofta. Så klart ropade man hej då till de andra innan man rullade sin egen väg.
I lagom gubbatakt som höll låren i lagom form och att kedjan inte kuggade rullade man förbi Tomatens hus och vidare till och igenom Härslöv för att sedan stanna till vid kyrkan i Vadensjö för en Elitkakspaus innan man skulle upp en bit för Rönnebergabacke. Stärkta av energitillskottet så rullade man uppför denna knyck innan man kunde njuta av utförslöpan ner till Asmundtorp. Där sa Bokis att han skulle fortsätta till Annelöv-Kävlinge direkt och inte ta vägen via Saxtorp. Så där delade man på sig och medan Bokis rullade mot Kävlinge så avverkade Elitaren Tofta-Häljarp-Saxtorp för att ta sig hem till Hänkelstorp.
Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Det blir långa skuggor i kvälssolen.
Bokis har mord i blicken när han ska ta sig an Rönneberga…
Jepp, det gäller att ha ordentligt lyse på cykeln såhär års!
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 − 6 =