Sura tanten hälsade!

Så var Lövis färdigriggad för cykling!

Söndag 21 november. Det milda novembervädret fortsätter även om det är lite kyligare luft på väg enlig väderspågubbar & dito gummor. När Elitaren kom till Fotbollsgolfen i Saxtorp så stod Kicken och Asmundtorpskan där. Jodå, Kicken hade piggnat till efter torsdagens turande. Lövis hade också anlänt och stod vid sin bil för att klä på sig det sista av utrustningen. Men sedan var det tomt. Inga fler dök upp i det fina vädret. Så var det dags att rulla iväg. Ut på lilla rundan i Saxtorpsskogen innan man rullade över mot Järavallen. Det rullade på fint och Kicken klarade idag att cykla över stammen som ligger tvärs över stigen i början av slingan i Saxtorpskogen. Inte illa! Ögat dök upp på stigen strax i början. Ute och vallade sin hund. Kul, det var ett tag sedan hon var med och cyklade. Man mötte även den sura tanten med sin hund. Tänka sig, idag besvarade hon det glada hej-hejet med ett hej. Inte illa. Kanske läge att köpa en Trisslott?
Som vanligt så rullade man över mot Järavallen via Välandalen. På Järavallen var där en hel del folk och även några cyklister. En kille rullade iväg ut i spåret precis när Cyklofånekvartetten anlände. Men han kom strax tillbaka och muttrade något om opålitligväderprognos. Det hade ju kommit någon daggdroppe. Men han öppnade sidodörren på sin stora skåpbil och hämtade ut en tjock regnjacka. Iklädd denna alldeles för varma mundering rullade han ut. Han måste ha blivit kokt innan han kom tillbaka.

Lövis rullade iväg först sedan Asmundtorpskan i god fart. Så till sist de båda gubbarna som stånkade iväg.

Det var torrt och fint i spåret idag. Rundan avverkades utan några incidenter. Tillbaka till starten igen så stod Asmundtorpskan och Lövis där, väntande på Elitkakorna. Efter att dessa godsaker blivit mumsade så rullade man iväg hemåt. Asmundtorpskan verkade att ha det bråttom hem för hon tryckte på ordentligt i pedalerna och försvann som en avlöning en fredagkväll.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Kicken & Asmundtorpskan vid samlingen.
Elitkaspaus efter avverkat varv på Järavallen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − tre =