Spång med fjong över bäckarna!

Bokis, Kicken och ASmundtorpskan vid samlingen.

Söndag 3 april. Det fina vädret håller i sig men en bitande kyla har dragit ner över landet. När det var dags att rulla iväg så hade kvicksilvret precis orkat sig lite över nollan. Det var den temperaturen som gjorde att man valde MTB istället för racer. Den lätta nordvästanvinden skar som en skalpell genom kläderna. Fy hålingen vad det hade varit kallt att gnaga asfalt. En runda i skogen var säkert mycket behagligare. När Bokis & Elitaren anlände till Saxtorp så stod Asmundtorpskan och Kicken redan där. Efter en liten stund kom även Kålle rullande.

När tiden var mogen så rullade man ut lite nätt på korta varvet i Saxtorpsskogen innan man rullade över till Järavallssidan via Välandalen. Konstigt nog så var det inte så många ute trots detta fina väder. Framme vid rosa slingans start så blev det en kort paus innan Kålle drog iväg följd av Asmundtorpskan som Elitaren i sin tur jagade efter tätt följd av Kicken och Bokis. Asmundtorpskan drog iväg och försvann ur sikte på de tre stånkande gubbarna. Eftersom det inte regnat på en månad eller mer så var stigarna dammande torra och gav inte Kicken den minsta anledning att klaga på att det var kletigt. Varvet avverkades utan några incidenter eller malörer. Tre snabbare MTB’are körde om strax efter ”Rotbacken”. Annars var det nog inte något värt att berätta.

Efter avslutat varv så var det dags för Elitkakor som avnjöts innan man rullade hemåt igen. Bokis och Elitaren mot Hänkelstorp och de andra tre norrut mot Landskrona respektive Asmundtorp. Bokis och Elitaren tog vägen genom kohagen och mossen. Här fick man bekanta sig med ett par nya spänger. De första när man passerat över färisten och där tidigare låg en smal spång över bäcken. Där var det nu en bred spång som såg ut att vara gjord i lärkträd. Lite senare när man passerat mossen och över den lilla ”åsen” och ner i nästa mosse så var även den spången över bäcken där utbytt. Den förra var det ganska höga steg vilket gjorde att man tvekade att cykla över utan hoppade av och ledde cykeln. Nu var det betydligt lägre steg och det var bara att fräsa på över den spången.

Nästa träning på torsdag kl 18:00. Då kör vi MTB och samlas som vanligt vid Fotbollsgolfen i Saxtorp. När det är ljust till bortåt nio på kvällen så kommer vi att ansluta till Örestadcyklisterna och deras träningar som numera utgår från Puls Arena. Är du hugad så kan du redan på tisdag hänga på där. Kl 18:00 från Puls Arena alltså.

Elitkakspaus efter avverkat varv. Bokis passar på att ta igen sig.
Kålle lättar på hjälmen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =