Skuggan av en träningskompis!

Bild på Elitarens enda träningskompis som följde med hela rundan…

Torsdag 25 juli. Varmt, 27-28 grader och en västanvind. Skönt att det blåste lite för står det helt stilla så blir det väl varmt. Bokis hade förhinder. Så Elitaren fick själv rulla till Lamellgatan i Landskrona. Lite sent iväg kom han, så det var till att älga på lite extra. Han kunde hålla god fart hela vägen och svängde in på den öde Lamellgatan ett par-tre minuter i sex. Det enda sällskapet var skuggan av sig själv. När klockan blivit några minuter över så hade fortfarande inte någon mer anslutit sig. Då var det bara att rulla iväg på en solorunda.

Vinden var västsydväst därmed var det ganska naturligt att kosan ställdes söderut för att ta motvind på utrundan och försöka få medvind hem. Samma cyklabana tillbaka. Korsningen Tallvägen-Barsebäcksvägen så en gir till höger med sikte på Barsebäckshamn som låg elva kilometer längre bort enligt skylt. Det märks att det är semestertider. Trafiken är betydligt glesare än annars såhär på kvällskvisten. Barsebäcksvägen är rak som om det var en gammal banvall den ligger på. En man med vacuum innanför pannbenet kom mötande i en röd VW Polo och svängde över mot Elitaren som var tvungen att väja ut utanför de vita kantstrecken. Millimetrar från att köra i diket. 99% eller mer av alla bilister beter sig bra. Men den lilla del som tvunget ska djävlas riskerar liv och lem på oskyddade medtrafikanter. Som tur var så blev det inte några fler incidenter.
I Barsebäckshamn så cykelbanan mot Lödde. Igenom Sandskogen och till Lödde för att fortsätta Mot Habo Ljung via Borgeby slott. Tydligen var norrgående fil på motorvägen avstängd. En bilkö som sträckte sig så långt ögat kunde se försökte ta sig in och igenom Löddeköpinge.

Framme i Habo Ljung åkte Elitkakorna fram. En läcker bit letades fram och avnjöts innan hemfärden anträddes. Vinden var lite sida med så det gick att hålla en hyfsad fart. I Bjärred så kom två hala tempofantomer, som körde partempo, och körde om. Elitaren tryckte på lite extra och la sig på rulle på dem genom Bjärred. Men vid trafikljuset så släppte han när han kände att visaren gick lite väl högt upp på rött. Visst skulle det gått att hänga på, men då hade risken för att krokna innan han kommit hem varit lite väl hög.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Elitkakspaus i Habo Ljung.
Två tempofantomer bjöd på rulle genom Bjärred.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 6 =