Samling vid Panelkungslegenden!

Per och Andora diskuterar permanent teknikbana för MTB.

Söndag 24 juni. Åter igen så börjar högsommaren komma tillbaka. På morgonen var temperaturen fortfarande sval, runt sjutton-arton grader. Så på med den långärmade tröjan och iväg till Saxtorp. Där på plats var bl a Andora som skulle arrangera en teknikträning. Några andra tjejer anslöt också. Per, Duncan, Bokis anslöt också på racer. Mikael dök upp på MTB men ångrade snabbt sitt val och föreslog att alla skulle cykla till Teckomatorp så skulle han lasta cykeln på bilen och köra hem för att byta till racer. Så blev det. Per tog täten tillsammans med Duncan och rullade iväg via Annelöv-Trää till Teckomatorp. Här stannade man till utanför Panelkungen, detta på sin tid väldigt kända ställe. Gustav Pouladi och hans kameler. Mannen som toppade Kvällspostens förstasida när han ”sprängde banken”. Han skulle ta ut några hundra tusen för att betala en leverans, då hade banken inte så stora volymer kontanter hemma. Ett PR-trick som gick hem. Nu är det mest förfallet och skyltarna som häcklar Svalövs politiker är bleknade.

Det dröjde inte länge innan Mikael dök upp i sin illrosa tröja. Efter diverse diskuterande och ruttförslag så beslöt man sig sätta kurs mot Trolleholm. På vindlande småvägar förutom en dryg kilometer på den för cykling mindre trevliga väg 17 så tog man sig dit. Det litet stopp vid Trollenäs för att justera Bokis bakväxel som tuggade och kuggade. Men ett par varvs spänning på wiren så fungerade det igen.

I Trolleholm så var det dags att ta fram Elitkakorna och utspisa de hungriga cyklisterna. På hemvägen så ville Mikael ta vägen om Knutstorp, men det tyckte inte de övriga. Man ville vara hemma i tid och inte hamna i onåd hos de bättre hälfterna. Så rakt fram mot Gryttinge/Bialitt och vidare till metropolen Torrlösa. Där splittade man. Bokis och Elitaren svängde av mot N. Skrävlinge medan den övriga trion fortsatte mot Svalöv-Landskrona.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Då är det racer som gäller och starten går från Puls Arena i Landskrona. Välkommen.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Klungan på väg mot Trolleholm. Duncan och Per i topp med Bokis och Mikael på rulle.
Stopp vid Panelkungen i Teckomatorp. De häcklande plakaten har bleknat betydligt sedan storhetstiden…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − tre =