Några kalla på färjan…

Vad är det som skramlar???

Torsdag 28 juni. Vilken lyx. Det fina sommarvädret fortsätter. Som cyklist är man glad åt sommarvärmen, men visst hade det varit fint med ett riktigt fint sommarregn som kunde ge skjuts åt växtligheten. Såklart behöver det regnet inte komma precis när det är cykling… I Saxtorp kom White Lady precis när Elitaren också anlände. Någon stod parkerade på parkeringen och började lasta ur sin MTB. Det rullade in några MTB:are till, bl a Hillis & Piruetten. Bokis kom rullande på sin gamla sega Peugeot med växlar på ramen. En gammal trotjänare som Bokis har tagit sig runt på otaliga Vätternrundor med. Hela cykeln är full med dekaler från olika Vätternrundor. Två sega ihop; Bokis och hans Peugeot.

Kicken hade meddelat via SMS att han stod inför ett svårt dilemma. Cykla eller tacka ja till inviten från en annan gubbe att tura. När klockan var arton så förstod alla att kicken hade tagit det lätta valet. Några kalla på färjan drog mer än cykling i sommarvärmen…

Bokis var inte riktigt i stöt idag så man beslöt sig för att köra lugnt och börja norrut mot den nordvästliga vinden. Mot Brödåkra via Annelöv-Billeberga-Sireköpinge. I Billeberga så mötte man en glad Vasa som blev så glad vid mötet att han släppte styret och sträckte upp båda armarna likt en segergest! Så rullade man på vidare till Brödåkra där man tog av mot Norraby och Spargodt Gods med sina annorlunda valvformade längor. Här stannade man till för sedvanlig Elitkakspaus innan man fortsatte ut mot 110:an. Nu ställdes styret mot Tågarp som ligger två kilometer söder ut. Som tur var så var det fotboll på TV så det var inte så mycket trafik. Annars skyr man 110:an som pesten pga all trafik. En kort och intensiv backe upp när man vände av mot Vadensjö. Men det var också den sista egentliga backen på denna runda. Ja, uppförsbacke alltså. Nerför var det några godingar kvar. Här var det motvind en bit innan man svängde av mot Vadensjö och Råga Hörstad-Landskrona. Sedan hem via Häljarp-Saxtorp.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling som vanligt vi Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Välkommen!

Bokis dunkar på i motvinden.
Skuggan av två träningskompisar.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 + sexton =