Dasspapperscykling!

Bosse ”VM” Bus nyinkvalad till VM som går i Italien i augusti flankerad av Flying Dinghy.

Söndag 1 juli. Så var vi inne på 2018 andra halvlek. Fortfarande varmt och somrigt och markerna torrare än Elitaren skämt… Men hur som helst är det fina cykeldagar, även om det som vanligt är blåsigt i Skåne. Det var febril aktivitet i Saxtorp. En flock cykelsugna hade samlats och Andora och några andra höll på att bygga en teknikbana. Ett gäng tjejer jobbar med att få upp tekniken. Lefty och Piruetten kom på MTB och den övriga sextetten på racer: Bosse Bus, Micke & Micke, Bokis Flying Dinghy (Flying Duchmans son, reds anm) och Elitaren. Medan MTB-duon rullade ut på stigarna och tjejerna trixade runt hindren så rullade landsvägsgänget ut mot vinden.

Ekeby var satt som mål för vändpunkten. 110:an norrut tills man vänder av mot Kvärlöv. Precis i svängen blev man omkörda av en ilsket tutande röd liten bil som i ganska hög fart passerade klungan på 15-20 cm avstånd. Visst cyklade man i dubbla led, vilket inte är olagligt. Oavsett om man cyklar på ett eller två led så går det inte att köra om utan att överskrida de heldragna linjerna om man skall lämna ett adekvat vingelutrymme till cyklisterna. Fördelen med dubbla led är att omkörningssträckan blir hälften så lång. Dessutom var bilen falskskyltad. I fordonsregistret står det registreringsnumret på en svart Nissan Micra. Detta var en röd liten bil. Eftersom man svängde precis där och bilen fortsatte på 110:an så hanns det inte med att ta någon bild på dåren.

Det var skönt att få lämna 110:an och rulla ut på de mindre vägarna. Slippa trafik och kunna koncentrera sig på att dunka motvind. Det gick i lagom gubbatempo så att Bokis och Elitaren kunde hänga på. Dock hetsade Elitaren dem i backarna att jaga för att ta bergspris. Att skrika bergspris innan en backe har samma effekt som att kasta in en brinnande fackla i en bensincistern., det tar sig utav bara helskotta! På så sätt blev det lite intervallträning/fartlek för ungfålarna.

Efter Ekeby så var det Elitkakspaus och Bokis passade på att försöka justera sin bakväxel som har börjat strula igen. Men det visade sig att det var kedjan som var kass. Sliten och med en stel länk som inte ville ledas upp igen. När kakorna var svalda och ljuget ljugit så rullade man vidare mot Kingelstad. Nu var det tyst, inte en massa vindbrus i öronen och farten betydligt högre, medvind! Strax innan Kingelstad hängde det ut långa toalettpappersserpentiner från ett träd. Ett nygift stackars par hade fåt delar av sin trädgård insvept i detta ändamålsenliga(?) papper. Bokis fick med sig några meter som linadade sig runt honom. Micke Baggesen fick en halvmeter som smög sig in och virades runt i bak(!)växeln… Framme i Kingelstadkorset så beslöt sig Bokis att ta 110:an hemåt pga den hackande kedjan. Det skulle mekas och lägga på en ny så han var redo för torsdagens träning. Bokis är ett fenomen. Många i hans ålder har svårt att få fart på rollatorn, Bokis börjar tycka att det blir jobbigt när snittfarten går över trettio knyck. Gubbajevel, vad annat kan man säga…

Via Bälteberga och Ottarpsbacken rullade den kvarvarande kvintetten. I Härslöv så vek Bosse Bus och Flying Dinghy av mot Landskrona medan övriga tre gick över Rönneberga till Asmundtorp. Där svängde Mickeduon av mot Billeberga för att ta sig mot Teckomatorp medan Elitaren siktade på Hänkelstorp via Häljarp-Saxtorp.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Då är det racer som gäller med start från Puls Arena i Landskrona.
Välkommen!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Bokis mekar med sin hoppande transmission.
Micke susar in i dasspappersserpentinerna vid Kingelstad.
Micke Baggesens bakväxel ordentligt invirad i en halvmeter dasspapper…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 3 =