Det var som en rak höger av Mike Tyson!

Två MTB:are dök upp!

Torsdag 21 juni. Dagen innan midsommar ett ytterligt tillfälle att toppa formen inför denna stora Svenska helg. Vädret var av ganska typisk midsommarstil. 15 grader och ett fasligt blåsande. Men det var i alla fall inget regn vilket var skönt även om det är behövligt med en ordentlig rotblöta. Det var till att klä sig lite varmt, plocka med en vindjacka för säkerhets skull och så jaga ut på Grand Prixvägen. Denna vägstump som det är så många incidenter på. Så även denna dag. Elitaren hade inte kommit så många hundra meter på denna väg i sin färd mot Saxtorp innan han blev omkörd av en lila Toypta Corolla som swishade förbi på två decimeters avstånd. Detta trots att hela vägen var fri och föraren kunde gjort som i stort sett alla andra bilister gjorde denna dag: gå över i andra filen och lämna gott om vingelutrymme. Behövligt en blåsig dag som denna. Cyklar är väldigt vindkänsliga. Efttersom vinden var av västlig karaktär sås bildades ett lä när bilar körde förbi vilket får till följd att cyklisten ”sugs” mot bilen. Bilen med registreringsnummer LCL591 ägs av Kerstin Asta Lillemor Sjöstrand som bor på Fjärilsvägen 4 i Löddeköpinge. Är det någon som känner henne så berätta gärna hur bilen användes idag. Även om bilen är 20 år gammal så vil hon kanske inte ha repor, bulor och andra fula märken på den ändå. Föraren som körde skall allvarligt överväga att returnera sitt körkort till Transportstyrelsen. Med den omdömeslösheten som visades är det inte lämpligt att framföra en bil på allmän väg.

I Saxtorp stod White Lady och väntade. Strax efter Elitarens ankomst kom ytterligare en på MTB förutom White Lady. Så kom även Bokis rullande. De båda MTB:arna rullade ut för att ta två varv på rosa slingan medan de båda andra rullade ut på vägarna. Bokis menade att vinden var västsydväst. Så man bestämde sig för att cykla söderut för att få medvind hem. Men så klart visade det sig att vinden var nordvästlig. Så när man kom ut från Ålstorps och Henkelstorps skogar så blev det bra skjuts. Bortåt fyrtio knyck utan att anstränga sig, perfekt gubbacykling! Siktet var inställt på Habo Ljung dit man kom ovanligt snabbt idag. Några tuggor Elitkaka och utstretchning av låren så var det dags att anta motvinden och dunka hemåt. Lite lä bakom husen till en början, men när man närmar sig Bjärred så viker cykelbanan i nittio grader. Där kom vinden mitt i plytet. Lika mysigt som att få en rak höger av Mike Tyson. Nästan samma resultat också. Det var som att cykla rakt in i en vägg. Det var till att växla ner några kuggar och pumpa på.

Hemfärden gick betydligt saktare än utfärden. Men den gav också mer styrketräning för låren. Sakta men säker avancerade man norrut. Strax efter Vagnfabriken i Håkantorp så vek Bokis av mot Dösjebro. Tjohej, vilken fin medvind han fick hela vägen till Västra Karaby Lyckor. Men sista kilometern hem därifrån så var det motvind igen.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen Saxtorp. Välkommen!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Bokis tuggar Elitkaka och stretchar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − tretton =