På kant med vinden!

Bokis ansluter till träningen.

Söndag 17 juni. Äntligen så kom det en skvätt regn. Sakta och still strilade ner från himlen. Men DMI’s radarbild visade att det inte skulle bli långvarigt utan det skulle ha dragit över i god tid inför träningen. På en lätt regnblöt väg rullade Elitaren upp till Saxtorp för att möta upp andra träningssugna. Piruetten hade meddelat att han inte skulle cykla idag. Bosse Bus hade cyklat upp till Torekov igår för att känna på SM-banan. En tur på sexton mil, så han skulle borra ner gumpen i länsfåtöljen idag, lät han meddela. Kicken hade väl inte vaknat ur koman efter Vättermrundan ännu. Ett tag så trodde Elitaren att han skulle bli ensam. Men så dök det upp en annan orange-svart figur. Bokis som fortfarande hade burrande lår efter torsdagens hårda körning.

När klockan var slagen och inte någon fler hade anslutit sig så bestämde sig duon för att rulla över Annelöv till Krutmöllan för at sedan söka sig till Borgeby för att få medvind hem. Vinden var sydlig eller syd sydostlig. Så väg österut i en sida-motvind. I lagom gubbatempo rullade man till Norrvidinge för att sedan ta sikte på Södervidinge. Här blev de båda cyklisterna omkörda av ett Mercedesskåp i hög fart och bara med en eller två decimeter tillgodo. Registreringsnumret var NCW954. Bilen ägs av Schakt & Transport i Malmö. Det såg ut som om bilen var stripad med Jetpak’s logotype. Men passagen var väldigt snabb så något osäker om detta. Hur som helst. Är det någon som har kontakt med företaget så berätta gärna hur deras bil framfördes idag.

I Krutmöllan så stannade man för en Elitkakspaus innan man fortsatte mot Kävlinge Borgeby. Vinden hade börjat tillta och såklart vrider den medsols vilket innebar att istället för en sida/med blev vinden sida/mot… Men det ger ju lite extra träning! I Kävlinge så vände man mot Fiurulund och tog cykelvägen dit. Strax innan där så kom man ifatt en blond tjej som gick mitt på gång & cykelbanan. Elitaren plingade ivrigt på sin klocka för att varsla om att det var cyklister på gång. Men förgäves. Flickebarnet var i en helt annan värld med hörlurar på. Hon såg lätt förskrämd ut när de båda passerade henne och hon väcktes ur sitt dagdrömmeri…

Några stänk kändes vid Stävie, men inte mer. Nu såg man fram emot att komma till Borgeby för att till sist få medvind några kilometrar i alla fall. Men icke sa Nicke. Vinden kantrade påpassligt lite till och blev sida/mot hela vägen till Hänkelstorp. Bokis fick dock lite medvind från Grand Prixvägen till Västra Karaby Lyckor… Strax innan Elitaren var hemma blev han omkörd av en dåre med släp. Med endast knappa två decimeters avstånd susade Volvon förbi med en släpvagn bakefter. När bilen passerat så tvärade han in varpå föraren höll på att klippa Elitaren med släpen. Bilnumret han inte med att registreras med dock släpvagnens. Det visade sig att släpet tillhörde en fd träningskompis som lånat ut det till sin granne. Träningskompisen tog budet på allvar och lovade att ta grannen i örat.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Då är det racer som gäller och starten sker från Puls Arena i Landskrona.

Mer info: https://www.facebook.com/pg/LandskronaCykelklubb

Två glada Elitkaksätare i Krutmöllan.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 13 =