Rulle som efter en eldriven Christiania lådcykel!

Kicken, Bokis & Punkan på Stora Byvägen.

Torsdag 11 april. Lite bakslag i våren. Försommarvärmen försvann som en avlöning en fredagskväll… Nu var det inte så många grader över nollan. Men det var i alla fall väldigt lite blåst och blå himmel. Elitaren trampade iväg till Saxtorp men kom på att han var i väldigt god tid. Han rullade ju inte MTB på småstigarna dit utan racer på landsvägen. Istället för att stå och frysa så tog han en vända på Stora Byvägen tur och retur innan han vände mot Fotbollsgolfen. Där stod White Lady och Mini med sina MTB. Strax dök även Bokis upp som följdes av Kicken. Så plötsligt hördes en stämma som kan få gedigna betongfundament i vibration. Jodå, visst var stämman välbekant, Punkan hade gått ur ide för att göra årspremiär på träningarna!

När klockan slaget sex så pratade man om man skulle rulla iväg direkt eller vänta fem minuter till om Lefty skulle komma. Men det var för kallt att vänta. Så White Lady och Mini rullade mot Häljarp för att möta upp om den sent vaknade skulle komma. De fyra landsvägscyklisterna rullade ut mot Stora Byvägen för att sedan söka sig söderut. Via Hofterups kyrka så fortsatte man mot Lödde Sandskog. På den vägen fick man en naturupplevelse. Det var fyra rådjur som gick på vänstra sidan. När cyklisterna kom började de springa längs med dem för att strax innan korsningen vid Montessoriskolan korsa vägen precis framför Elitaren. Det var nära det hade blivit en bild på detta, men Elitaren fick släppa kameran för att bromsa så att han inte kolliderade med rådjuren!

Fortsättningen var mindre händelserik därefter. Inte något speciellt hände. Det mest speciella var när Punkan gick fram och drog. Då blev det behagligt. En roddare med stort ”gåse” i spets så blir det som att ligga på rulle efter en eldriven Christiania lådcykel med kapell och hela fadderullan. Mycket behagligt, mer sådant! Planerna var först att cykla ner till Habo Ljung för att vända där. Men kortbanekommitténs ordförande, Kicken, knorrade lite och fick ändrat rutten till att efter Borgeby slott fortsätta till Stävie-Furulund-Kävlinge och sedan hemåt via Hög-Västra Karaby. Vid Stävie kyrka så var det dags för en Elitkakspaus så att man fick lite mer energi i kroppen inför hemfärden.

Att ligga här bakom är fint, då får man maximal rulle!
Elitkakspaus vid Stävie kyrka.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =