Kortbrallepremiär!

Vita ben i korta brallor i vårsolens sken.

Torsdag den 18 april. Ett sådant fantastiskt väder. Blå himmel, gassande sol och uppåt 20 grader varmt. Tidigare under dagen hade flera cyklister synts på vägarna. Flera i kort kostym. Ja, hur skulle man klä sig. Den sedvanliga vinterkostymen gick bort direkt. Cykla i helt kort kostym var kanske lite väl djärvt på kvällskvisten. Värmen försvinner ju snabbt när solen dalar. Det blev alltså en kombination, korta brallor och långärmad tröja. Valet visade sig sedan under rundan var spot on.

Upp till Saxtorp där Elitaren var i väldigt god tid. Så det blev en vända längs Stora Byvägen och sedan Fotbollsgolfens parkering. Förhoppningen om sällskap var inte speciellt stor. Skärtorsdagar har en förmåga att locka fler med kvast till Blåkulla än att hoppa i lycran och grensla cykeln. Men se där. Fem i sex så dök det upp en figur på Hagensvägen som med målmedvetna tramptag närmade sig. Det var Piruetten på MTB. Fantastiskt. Första skärtorsdagen i mannaminne som någon ytterligare dykt upp. Alltså blev det både MTB och Racerrunda. En klunga bestående av en person i vardera.

Medan Piruetten rullade ut i skogen så rullade Elitaren ut på vägarna. Norrut för att svänga av mot Kvärlöv-Annelöv och där vidare mot Dösjebro för att sikta in sig på Stora Harrie-Krutmöllan. Ostanvinden var ganska jobbig. Det blåste mer än vad man kanske kunde tro. Men motvind ger ju mer styrka i benen. Egentligen är dånet av vinden i öronen det allra jobbigaste. Även med Windfree för öronen så låter det om än mindre än utan. Så när Krutmöllan var passerad och det var dags att svänga mot V. Hoby så infann sig en fantastisk tystnad. Dessutom blev det så mycket mer lättrampat. Ett kort stopp vid kastanjen för att inmundiga en Elitkaka. Mumsande på denna så dök det upp en cyklist till som närmade sig. Elitkaka erbjöds men cyklisten såg lite förskräckt ut och gjorde en ordentlig sväng för att hålla avstånd till den där typen som stod och viftade med en påse. Han kanske trodde att det var haschkakor eller något annat. Tydligt var i alla fall att han inte begrep vad han missade.

Styrkt av kakan så rulladae Elitaren iväg igen. Härlig att få medvind. V. Hoby passerades i femtio knyck. Lite synda att det gick så snabbt för det är ju en liten idyll. Nu var kosan satt mot Stävie där Elitarens bil stod och väntade. Sommarbilen var utplockad ur sitt vinteride och vinterbilen stod parkerad där. Så där slutade kvällens runda på cykel. Det var till att lasta cykeln på hållaren och sedan puttra hemåt med bil.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Då träffas vi på Järavallen vid Rosa slingan då Barnträningen har startat.

Piruetten hade valt bort kvasten och tagit MTB’n istället denna skärtorsdag.
Springaren fick vila sig medan Elitaren åt Elitkaka.
Kvällens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − sju =