Rött tempo på blå slinga, alla var lila i ansiktet!

Lövis och Kock Rynke körde rullande start!

Söndag 29 januari. Det är ju alldeles fantastiskt. Det fina vädret håller i sig. Skönt att slippa regn några dagar. Första delen av året var det ordentligt med reg. 86 mm uppmätt i Hänkelstorp. Det rör sig väl om dubbelt mot genomsnittsnederbörden. En 5-6 plusgrader gjorde det lätt att trampa iväg mot Saxtorp även om det kändes kallt i början. Men efter ett par kilometrar så hade både Bokis och Elitaren fått upp värmen och man kunde sluta gnälla om att det var kallt. Vid 90-graderssvängen på travbanan stod Kicken och lurade för att hänga på vidare mot Fotbollsgolfen. Strax innan framme där kom Lövis mötande. Det var väldans vad folk var sugna på att träna idag! Framme vid Fotbollsgolfen så stod Kock Rynke och gjorde sig i ordning för cykling. Där stod även en V7o. En mörkblå sådan med en cykelhållare bak där det hängde en vattenryggsäck. Är det inte Röde Baronen som har en sådan Volvo? Undrade Elitaren. Jodå, strax dök Röde Baronen upp. Det var länge sedan han varit med och tränat. Ja nog tio kilo sedan i alla fall…

När alla artighetsfraser var avklarade rullade man ut på lilla varvet i Saxtorp innan det var dags att pila mot Järavallen. Vid Järavallsslingans start stannade man till en liten stund som vanligt. Sedan drog Lövis iväg i sin bästa fart. Därefter kom de övriga fem. Precis som förra veckan var det ganska torrt i spåret och man kunde hålla en förhållandevis god fart. Bit för bit avverkades slingan. Tempot var som sagt lite snabbare än vanligt. Detta kunde Elitaren se då pulsklockan allt emellanåt visade röd puls-zon. Slingan avverkades utan några egentliga incidenter. Först tillbaka till Järavallens parkering var Elitaren och Röde Baronen. Precis när man kom ut från stigen så kom Inger, Kickens fru, körande och vinkade. Strax efter kom Bokis och sedan Kock Rynke. Sist, en liten stund senare kom Kicken. Inger påpekade ärligt för honom att han kom sist, långt efter de andra. Skönt med äktenskap där man kör med raka puckar! Lövis hann aldrig komma till mötes som han brukar. Detta var också ett bevis på att det gick extra fort på varvet idag.

Nästa träning på torsdag. Då är träningen förlagd till 14:30 i Saxtorp. Detta så att Elitaren hinner hem och duscha i tid för att sedan rulla iväg till Lund för att dricka pilsner.

Elitkakspaus efter väl avverkat varv.
Den förlorade sonen, Röde Baronen, åter på träningarna!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 3 =