Röde Baronens återkomst!

Röde Baronen vinkar till publiken.

Söndag 24 januari. Vilken dag. Vindstilla och precis över nollan. Snödroppen har tittat fram liksom julrosen. Visst är det lite vår i luften trots att det bara är januari. Bokis om punktligt så i god tid kunde han och Elitaren rulla iväg till Saxtorp. Lite kyligt i början men efter att man cyklat ett par kilometrar så brukar det ha fixat sig med värmen. Så även idag. Framme vid Fotbollsgolfen och mötesplatsen så var det helt öde. Eftersom man var där i god tid så tog man ett varv i dungen runt Fotbollsgolfen. Tillbaka igen så stod Kicken och Pia Där, Röde Baronen höll på att packa av sin cykel från bilen! Det var inte igår han dök upp. Det måste ha varit flera år sedan senast! Jättekul. Lövis kom och sladdade in på parkeringen. Flärpen  och Kålle kom rullande precis som Bosse Bus. Men Bosse Bus kom på sin vintertempohoj. Han har fortfarande svårt med sin högerhand efter batangisen han slog härom veckan. Han har svårt att växla och det fungerar inte i skogen, så det blir landsväg för honom.

Så rullade man iväg. Först lilla rundan i Saxtorpsskogen innan man rullade över mot Järavallen där det var gott om folk idag. Väldigt gott om folk. Lövis och Flärpen pep först iväg sedan rullade Pia ut på slingan följd av Kålle. När alla stressiga hade rullat iväg så rullade de övriga fyra ut i gubbatempo. Att det inte har regnat på ett par dagar märktes. Slingan var ovanligt torr och egentligen inte riktigt kletig någon stans. Bit för bit avverkades slingans sju kilometrar. Vid ”mördarbacken” så passerade man ett helt gäng knattar med ledare från CK Fix. Kul att cykelintresset är stort.

Efter ”mördarbacken” så är det enkel åkning hela vägen tillbaka. Inga svåra passager eller sugande backar kvar. Tillbaka vid staten så var det ännu fler bilar, människor och cyklister. Det formligen kryllade av de sistnämnda. Elitkakorna hivades fram. Röde Baronen tittade längtansfullt på kakorna och sa med lite matt röst; Jag har slutat att baka Elitkakor… Varför då? Blev så klart motfrågan… ”Min dotter äter upp dem, så när jag ska ha dem så är de slut… blev svaret…

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Alla glada välkomna!

Kicken och Bokis flamsar och skrattar under överinseende av Pia.
Bosse Bus på sin vintertempohoj.
Dagens runda.

Ett svar på ”Röde Baronens återkomst!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + 3 =