Bokis firade 87-årsdagen med en rejäl MTB-runda!

Bokis fick två Elitkakor dagen till ära då han fyller år!

Torsdag 21 januari. Nu har vinterkylan med dess snö och is försvunnit på sedvanligt Skånskt vis. Det kan komma med buller och bång för att sedan ganska snabbt tappa spänsten och tyna bort. Istället hade en frisk västanvind av något slag tagit över istället för de kalla ostliga Putinvindarna. Den kalla ryska björnen fick ge vika för de mildare västanvindarna.  De flesta av veckans dagar har innehållet regn. Men de tunga molnen blåste undan av den allt starkare västanvinden. Mitt på dagen var det soligt, blå himmel och nästan vår i luften. Härligt!

Men nu hade mörkret fallit. Bokis anlänt med sin MTB så det var dags för honom och Elitaren att rulla till Saxtorp för att möta upp alla andra träningssugna. Man märkte snabbt att det hade torkat upp bra. Det var inte alls så dyngigt och kletigt som det brukar. Ja, ända till man kom till travbanan. Tjenamoss vad den sög. Bitvis så känndes det som en jätte grabbade tag i bakhjulet och hivade i för allt han kunde. Om inte för så kom pulsen upp där. Man var i tid till mötesplatsen vid Fotbollsgolfen. Där var tomt. Eftersom det fanns gott om tid så tog man ett varv runt i dungen för att inte stå och bli kall. Tillbaka igen så var det lika tomt…?
Vadan detta? Kicken, Flärpen och alla andra, var höll ni hus. Firade ni Bokis 87-årsdag månne. Fullt med lemonadgroggar på soffbordet? Detta när festföremålet själv, Bokis, var ute i skogen och väntade på att få cykla med er! Även om det blåser och har regnat så bangar ju inte de riktiga cykelentusiasterna för det. Så Bokis och Elitaren rullade ut på en skön runda i Saxtopsskogen. Det var en härlig luft. Verkligen lite vårkänsla. En hare som sprang tvärs över stigen och en annan cyklist som man kunde se vid ett par tillfällen. Denne hade nog rullat ut på slingan några minuter innan. Annars var det intet annat som rörde sig i skogen.
Efter avslutat varv så var det dags att hiva upp påsen med Elitkakor. Ja Bokis fick så klart två kakor, det är ju hans bemärkelsedag. Sedan var det till att rulla hem igen och tvätta rent cyklarna så att de är refo för söndagens drabbning. Då ses vi som vanligt i Saxtorp kl 10.00 vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen innan vi rullar ut i skogen.
Välkomna alla glada!

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + tio =