En nästan batangisfri runda!

Anna var på plats i civila kläder och utan cykel, när Bokis & Elitaren anlände till Fotbollsgolfen.

Söndag 17 januari. Jodå, vintervädret håller i sig om än lite mildare. Ett par minus och ett tunt, tunt, vitt lager på marken. Ungefär som florsockret spå semlans lock. Så lite snö var det. Men på väg till Saxtorp så kunde Bokis & Elitaren märka att det var något i luften. Det kändes på kinderna och om man riktigt skärpte synen så kunde man ana något lite vitt i luften. Lite mer snö på G, alltså. Ju närmre Saxtorp man kom desto mer påtagligt blev snöfallet. Men det blev aldrig något allvarligt. Anna stod och väntade vid Fotbollsgolfen. Dock civilklädd utan cykel. Hennes knä är fortfarande inte återställt efter den vridning hon fick härom sistens. Men att promenera går bra utan att det gör ont. Men med cyklingen är det värre. Så det är bara att avvakta och se till att det läker ut. Kicken var på plats också. Flärpen, Lövis och Pia dök upp och så kom Bosse Bus och Kålle rullande. Bosse Bus skulle inte cykla i skogen. Han hade svårt att växla efter batangisen (vurpan) han gjorde på en isfläck tidigare i veckan.
Så rullade man ut för att ta en runda i Saxtorpsskogen. Det är ju lite tjäle i marken och då har ju alla spår frusit till. På Järavallen är det lite dyngigare så dr är det sannolikt fler tillfrusna spår. De spåren kan fungera som cykelställ. Det är lätt fastna och att det inte går att styra som man vill. Så därför föll valet på Saxtorpsskogen. Lite grått väder och kallt gjorde väl att det inte var så många ute i skogen idag. Eller så är et kanske att folk är rädda för lodjuret som åter igen har siktats här. Så det finns en stor kissekatt som smyger omkring här. Men lodjur är mycket skygga så chansen att få se den kissekatten är inte överdrivet stor.

I skapligt god fart rullade man runt på slingan. Inga incidenter och inte någon som tappade kontakten med klungan. Ja det blev en riktigt god runda som avslutades med Elitkakspaus. Pia väntade inte på någon Kaka utan pep iväg hemåt direkt utan att sätta ner en fot på marken. Övriga smaskade på. Lövis var sugen på Järavallen och han frågade om Flärpen var sugen på att följa med. Men han skulle ta ett varv till i Saxtorpsskogen så han fick rulla iväg allena mot Järavallen. Flärpen jagade ut på ett varv till medan resterande gubbar vinglade hemåt. Hundrafemtio meter innan man var hemma så gjorde Bokis en batangis. En lömsk isfläck som inte syntes under det tunna pudersnötäcket fällde honom. Som tur var så gick allt bra och en minut senare kunde han lyfta upp MTB på cykelhållaren.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Alla glada välkomna!

Kålle gör som hunden, lyfter på benet… Dock med oilka syfte.
Elitkakspaus efter avverkat varv.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + 18 =