Rakade, pigga ben & rådjursgalopp!

Lövis och Bokis vid samlingen

Söndag 23 juli. Bokis, Lövis och Elitis, tre rövare i Kamomilla stad… Fast rövar vad de knappast. Men de var heller inte rädda för något regn som skulle kunna dra in under dagen och samlades därför i Saxtorp inför en sedvanlig söndagsträning. Då radarbilden visade på att vid lunchtid skulle ett regnområde dra in västerifrån bestämde man sig för en kort runda för att försöka vara hemma innan regnet anlände. Då vinden var sydlig föll valet ganska naturligt på en Habo Ljungrunda. Den har blivit något av en tradition om torsdagarna den senaste tiden. Ut mot Barsebäcksvägen via Stora Byvägen. Där började ett småfisfnysduggregn. Ett kort stopp för att ta på sig regnjackor. Sedan var man rustade för att möta regnet. Lövis med sin pigga, rakade ben tog ledningen och bjöd de båda gubbarna på rulle hela vägen till Habo Ljung där det blev Elitkakspaus i vanlig ordning. Men innan dess, i Barsebäck blev det åter ett stopp fast denna gången för att ta av sig regnjackorna. Fisfnysdugget hade upphört och det blev alldeles för varmt att köra med jackorna på.

Framme i Habo Ljung började det bli rejält mörkgrått i söder. Det var nog bäst att börja rulla hemåt. Nu när det var medvind piggnade Elitaren till och gick gärna fram i spets. Ja så’n är han… I bra fart avverkades både Bjärred och Borgeby. En tanketställare fick man sig om Pinots prestation igår på Touren när han drog ifrån alla andra och kunde defilera själv förbi sina supporterskaror vid bergspriset. Här gick pulsen upp på rött bara för att passera den lilla åbacken! Det är stor skillnad på agnarna och vetet… Uppe för denna backen vinkade man av Bokis som vände mot hemmet i Kävlinge. Lövis och Elitaren fortsatte norrut. Precis när man passerat Vagnfabriken såg man två rådjur som galopperade runt i sädesfältet. En naturupplevelse!

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Vi tränar då med Örestadcyklisterna och startar från Puls Arena. Alla cykelsugna välkomna att hänga på. Ingen föranmälan, det är bara att komma!

Fisfnysduggregnet gjorde att regnjackorna åkte på.
Jodå, Lövis tog en rejäl tugga av sin Elitkaka…

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + sjutton =