Punkan hittade guldskatt medan farstun lagade punka!

Här får Farstun hjälp med att laga punka av sin personlige med.

Torsdag 20 juli. Det verkade lite oroväckande. Men radarbilden ljög inte. Innan kl 17:00 hade regnskurarna dragit bort och det började klarna igen. Det var bara att göra sig i ordning för att rulla till Saxtorp och möta upp Bokis som faktiskt var där före Elitaren denna dag. Vinden var nordvästlig vilket innebar motvind hela vägen till Puls Arena där bl a Kicken och Punkan väntade. Men fler skulle det komma. Varför i hela friden stannade Farstun ute på vägen? Efter en stund kom svaret. Han hade fått punktering berättade han när kom gående med cykeln. Han fick upp telefonen för att ringa efter frun som bärgare. Men kompisarna grep in och snart var bakhjulet av medan telefonen ringde oavbrutet i hans ramväska. Ska du inte svara? Äh, det är bara frun blev svaret. Han hade tydligen ett överskott på pluspoäng och kunde därför hoppa över svarandet. Några minuter senare var cykeln klar för vidare färd igen. Under tiden det fixades med punkan upptäckte Punkan(!) en liten guldskatt på asfalten. En guldkedja med berlock som någon hade tappat. Han försökte lämna in den i receptionen på Puls Arena, men där var stängt. Så han lämnar in den imorgon när de har öppnat igen.

Till sist så kunde man då rulla iväg lite försenade men alla hade nu luft i däcken. Farstun stannade igen. Han kunde inte växla sa han. Men åter igen ryckte meken in och visade hur han skulle trycka på handtaget för att flytta kedjan på bakhjulskassetten. Si så funkade det igen. Ut mot Säby för att ta backen mot Härslöv. Lång och sugande backe som dagen till ära kombinerades med motvind. De flinka pågarna ångade på som om det vore självaste Tour de France de körde. Det blev en rejäl lucka till Bokis, Farstun och Elitaren. Men nere i Härslöv samlades man hop igen och fortsatte mot Ottarp för att njuta av en härlig utförslöpa i medvind. Efter kyrkan höger ut mot 110:an som man följde norrut några hundra meter innan man vände av mot Norraby och Spargodt.

Vid Spargodt blev det Elitkakspaus i sedvanlig ordning innan man fortsatte mot Brödåkra, Här var det ytterligare en härlig medvind. Lättrampat och hög fart! I Brödåkra vände man höger mot Sireköpinge för att sedan fortsätta mot Hedenborg och Billeberga. Här lämnades Bokis och Elitaren åt sitt öde då resterande tog cykelvägen mot Landskrona. Bokis och Elitaren fick en fin medvind hela vägen från Billeberga till Trää. Där svängde Bokis vänster för att ta sig till Kävlinge medan Elitaren fick banka motvind med via Annelöv-Dösjebro.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna,

Elitkakspaus vid Spargodt.
På väg söderut mot Sireköpinge i medvinden.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 − två =