Hemfärden gick som ett lavemang!

Samling vid Fotbollsgolfen i Saxtorp.

Söndag 16 juli. Det kom en skvätt regn tidigt på morgonen. Men en flukt på radarbilden hos dmi.dk visade att det knappast skulle komma något regn efter det. Det var bara att rulla iväg till Fotbollsgolfen i Saxtorp. Lättrampat var det i den fiska sydvästanvinden. Kock Rynke, Farstun och Kicken var på plats när Elitaren gled in. Strax efter rullade Bokis och Lövis in. En fråga ställdes om vilken runda man skulle ta idag. Valet för då på en ”standard söndagsrunda”. Dvs en tur till Habo Ljung och så hem igen. Farstun hade bråttom och rullade iväg först. Alla andra gick in på hans rulle och åkte med i den fiska motvinden. Men efter ett tag började det att rycka i Kock Rynkes ben så han gick fram i spets, höjde tempot och hängde av resten av klungan. Man hade lovar Bokis att håll ett moderat tempo i motvinden. Förra söndagen hade det gått ganska snabbt och det var på gnällen, som Vacchi säger, att han lyckades hänga kvar på rulle. Men nu funkade det bättre då ingen blev stressad av Kock Rynkes tempohöjning utan körde i den inslagna lunken. I det lilla motlutet förbi Barsebäcksstrand höjde Kock Rynke tempot ytterligare och stack iväg. Lövis ställde sig upp i pedalerna och jagade efter. I början på cykelbanan samlades man åter igen och kunde nu attackera Col de Gillhög med vinden i ryggen. Gött! Vidare genom Sandskogen och Lödde för att rulla mot Borgeby Slott-Flädie-Habo Ljung. Den sista kilometern eller två ökades farten. Elitaren hängdes av först och strax efter även Farstun. Men Bokis, den gubbaj-v-l-n hängde kvar ända bort till raststället.

Elitkakor hivades fram och bjöds runt. Kock Rynke och Bokis hade ett teknisk spörsmål som de avhandlade i skuggan vid Kock Rynkes cykel. Nu var det dags för hemfärd. Mycket mer lättrampat än på vägen dit. Sida/medvind. Elitaren tog det lite lugnt för att vänta in Bokis. Så kom Kicken och körde förbi. ”Vi måste vänta in, vi har tappat Bokis, sa Elitaren. Näää, sa Kicken han är där framme och pekade på de små prickarna långt borta… Då var det bara att lägg på ett kol för att jaga ifatt… Tur att det var medvind. Bara upp på stor kakan och trampa på. Framme i Borgby var klungan åter samlad och fortsatte mot Lödde. I åbacken tryckte Kock Rynke och Lövis på för vad det var värda. Elitaren hade en god fart även han. Men strax innan man var uppe kom Bokis och swishade förbi! Gubbaj-v-l… Som vanligt så skildes man åt här. Bokis mot Kävlinge och de andra fortsatt norrut. I Hänkelstorp hoppade Elitaren av för att rulla hem medan den resterande kvartetten fortsatte.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Vi tränar då med Örestadcyklisterna och startar från Puls Arena. Alla cykelsugna välkomna att hänga på.

Lövis och Kock Rynke var de två med mest tramp i benen idag.
Här avhandlar Kock Rynke och Bokis tekniska spörsmål om Rynkes cykel.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fem =