HELVETES JÄVLA GUBBJÄVEL!!!

Bokis, Trolle, Kock Rynke och Kicken var på plats när Elitaren rullade in.

Söndag 9 juli. Vilket väder! Sol, blå himmel och nästan ingen vind alls. Det har ju svårt att bli bättre cykelväder än såhär. In med fläsket i trikåerna och iväg till Saxtorp för att möta upp andra träningssugna. På plats när Elitaren anlände var Bokis, Kicken, Kock Rynke och Trolle. Efter en liten stund rullade även den förlorade sonen, Lövis, in. Bokis är fortfarande inte riktigt ok i sina benhinnor. Elitaren föreslog en lite lugnare runda till Habo Ljung. Det är den plattaste rundan som finns på menyn. Förslaget antogs utan knot eller protester. Iväg mot Barsebäcksvägen via Stora Byvägen. Ute på den raka Barsebäcksvägen kände man att det var lite sida-/ motvind. Den dragvillige Kock Rynke gick fram i spets för att dra. Tempot ökade också. Elitaren som nu låg sist i klungan efter att ha filmat klungan från spets till svans hade svårt att komma in på en bra rulle. Att ligga långt till vänster på en icke avlyst väg äär ju inte något att sträva efter… Det blev ganska jobbigt och vid ett par tillfällen var det nästan så att han ramlade av klungan. Men han lyckades hålla sig kvar. I det lilla motlutet vid Barsebäcksstrand triggade igång testosteronen hos ungfålarna. Kock Rynke, Trolle och Lövis drog iväg. Efter en liten stund hade även Kicken blivit smittad med testosteronet. Kvar blev Bokis och Elitaren som höll sig lugna med ”gubboronet” trampandes i sin gubbatakt för att få ner pulsen lite.

Framme vid cykelbanan samlades man hop igen och fortsatte över Col de Gillhög (en lite lättare stigning än vad de har på Touren idag). Sandskogen och Lödde avverkades för vidare färd mot Borgeby Slott och sedan Flädie. Åter igen så hade Trolle och Kock Rynke svårt att hålla igen lite. Men efter ett tag hade Elitaren lyckats koma in på rulle bakom dem. Eftersom den arbetsinsatsen hade krävt ganska mycket hade Elitaren inte den minsta luft att använda för kommunikation. Allt gick åt för att syresätta musklerna. Istället tryckte Elitaren på sitt aerosolhorn för att berätta att de var ikapp igen. HEJVETES JÄVLA GUBBJÄVEL!!! Jag höll på att skita i byxorna! Denna mustiga välkryddade prosa levererades av Kock Rynke som då bryskt blivit väckt ifrån sin lilla drömbubbla.

Strax var man framme i Habo Ljung och kunde njuta av Elitkakorna innan man åter satte kosan norrut. Det fina vädret lockade även ut andra cyklister. Både trikåklädda på racercyklar såväl som cykelsemestrare på lite grövre cyklar med stor packning. Ovanligt många var det idag. Genom Bjärred och Borgeby och så uppför knycken vid åbacken för ett litet stopp vid Rondellen i Lödde. Här skulle Bokis vinkas av. Men Trolle, Kock Rynke och Lövis kom på en idé att köra lite längre och siktade då På kävlinge – Södervidinge och så vidare. Hej, hej sa Kicken och Elitaren och trampade vidare norrut.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Vi kör då med Örestadcyklisterna och startar då tillsammans med dem från Puls Arena.

Här på Barsebäcksvägen jagar lövis efter Kock Rynke, tätt följd av Trolle.
Elitkakspaus i den sköna skuggan som Habo Ljung kunde erbjuda.

Dagen sunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 8 =