Punkans blåsmanick kom till nytta!

Erik anlände och hälsade artigt.

Torsdag 6 juli. Turligt nog var blåsandet på retur och det verkade heller inte som det skulle regna något speciellt. Det fanns alltså inget att skylla på utan bara hopp i trikåerna och iväg till Landskrona och Puls Arena för att möta upp andra träningssugna. Elitaren var ute i god tid och det var ingen vid samlingen när han rullade in. Men sekunderna efter kom Punkan och strax där efter en ny kille, Erik. Efter hand anslöt även den silverglänsande Kicken, Kock Rynke, Silverpilen, Flärpen och Trolle. Silverpilen föreslog en Spargodtrunda fast baklänges mot normalt. Förslaget accepterades och klubbades.

Iväg som så ofta från Puls Arena mot Härslöv via Säby. Vid T-korst i Säbu blev det ett litet stopp för Trolles kedja hade hoppat av. Men med lite pill vara den på igen och man kunde fortsätta för att ta den sega Härslövsbacken till just Härslöv. Som vanligt spricker klungan i stigningarna. Men alla samlades igen i Härslöv och så vidare mot Ottarp för att njuta Ottarpsbacken utför. En go utförsåkning där! Efter kyrkan var det höger ut mot 110:an för att där vända norrut några hundra meter innan man vek av mot Spargodt där man stannade för en Elitkakspaus.

När kakorna var ätna, allt ljug ljugit och Silverpilen pinkat rullade man vidare mot Brödåkra. Nu när kakorna var utdelade så drog Silverpilen och Flärpen iväg som en löning en fredagskväll. Nu var det ju inte lönt att stanna kvar när markan var stängd och inget mer skulle serveras… I Brödåkra blev det stopp igen för Kock Rynke hade punkterat bakhjulet. Med van han plockade han av hjulet och bytte slang. Han hade ju tränat på detta under träningslägret i Danmark i helgen. Där hade han haft ett antal punkteringar. Punkan bad Elitaren att Kock Rynke skulle få överta hans namn, Punkan. Men nej, sådant går inte för sig. Är man döpt så är man, basta!

När Kock Rynkes bakhjul var fyllt med koldioxid från Punkans(!) nyinköpta kolsyrepatronpump så rullade man iväg igen. Söderut mot Sireköpinge och vidare genom Heden till Billeberga. Här tog Landskroniterna cykelbanan till Landskrona. Trolle och Kock  Rynke fortsatte mot Annelöv tillsammans med Elitaren. Väl framme där vek Trolle och Kock Rynke mot Kvärlöv och Eltiaren mot Dösjebro för att ta sig hem.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolflen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna!

Elitkakspaus ivid Spargodt.
Kock rynke byter slan medan Kicken nyfiket tittar på.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =